Stuur geld naar Nigeria. Goedkope en snelle manieren om internationaal geld over te maken

Vergelijk de beste kosten en tarieven voor wereldwijde geldoverschrijvingen om geld te sturen naar Nigeria

Ik stuur
van
naar
Aanbieder
Trustpilot
Snelheid
Totale kosten
Ontvangen bedrag bij sturen van € 2,000
Naar aanbieder
0-2dagen
€ 73.80EURmeer weergeven
₦3,357,000.00NGN
1-2dagen
€ 149.60EURmeer weergeven
₦3,225,058.00NGN

We willen de beste deal voor je vinden. Dus hoewel we een verwijzingsvergoeding kunnen ontvangen als je voor een van deze aanbieders kiest, heeft dat geen invloed op de positionering van de aanbieder, de wisselkoersen of de kosten die in rekening worden gebracht. Onze resultaten zijn gesorteerd op volgorde van de laagste tot de hoogste kosten voor jou. Meer informatie.

Waarom met ons vergelijken

We vergelijken veilige aanbieders
We vergelijken veilige aanbieders
We geven kosten en tarieven transparant weer
We geven kosten en tarieven transparant weer
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland

Beste manieren om geld te sturen naar Nigeria

 1. Goedkoopst:   Remitly
 2. Beste wisselkoers:   Western Union
 3. Snelst:   Remitly
 4. Best beoordeeld:   Remitly

Geldoverschrijvingsdiensten naar Nigeria vergelijken

Om je te helpen de beste aanbieder te vinden voor je internationale geldoverschrijving naar Nigeria, hebben we de diensten van 3 vergeleken en gerangschikt van goedkoopste naar duurste, rekening houdend met overschrijvingskosten en wisselkoersen.

 • Vergeleken geldoverschrijvingsdiensten: 3 diensten
 • Momenteel de goedkoopste: Remitly
 • Laagste kosten: €73.8 EUR
 • Momenteel de snelste: Remitly
 • Snelste tijd: 0-2 dagen
 • Momenteel best beoordeeld: Remitly
 • Vergeleken geldoverschrijvingsdiensten: Western Union, Remitly, WorldRemit

Wat is de goedkoopste manier om geld te sturen naar Nigeria?

 • Remitly: 73.8 EUR
 • WorldRemit: 149.6 EUR

Remitly, de goedkoopste optie, heeft een Euro/Nigeriaanse naira-wisselkoers van 1,678.5000 en 73.8 EUR kosten.

Dit bespaart je 75.8 EUR vergeleken met WorldRemit, die 149.6 EUR aan kosten hanteert.

Je moet zowel letten op de kosten vooraf die de aanbieder aangeeft als op de Euro/Nigeriaanse naira-wisselkoers.

Vaak beweren aanbieders dat ze goedkoop wereldwijd geld overmaken, met lage of zelfs geen kosten, maar in werkelijkheid zitten deze verborgen in de wisselkoers. Op dit moment is de interbancaire koers Euro/Nigeriaanse naira 1729.91. Wanneer je kosten vergelijkt voor het overmaken van geld naar Nigeria, kan het lonen om te kijken naar de wisselkoers die ze bieden.

Alternatieve manieren vinden om geld over te maken naar Nigeria hoeft niet moeilijk te zijn. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van goedkope manieren om geld over te maken naar Nigeria.

De meeste traditionele banken voegen bijvoorbeeld een verborgen opslag toe aan de wisselkoers die ze je bieden. Als 1 EUR 1729.91 NGN is, kan je bank een wisselkoersopslag van 3% toevoegen en je een koers van € 1 = 1781.8073 ₦ geven.

 • Remitly is de goedkoopste optie, met een EUR/NGN-wisselkoers van 1,678.5000. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Nigeria zijn 73.8 EUR

 • WorldRemit biedt een EUR/NGN-wisselkoers van 1,612.5291. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Nigeria zijn 149.6 EUR.

Wat is de snelste manier om geld te sturen naar Nigeria?

 • Remitly: 0-2 dagen
 • Western Union: 0-2 dagen
 • WorldRemit: 1-2 dagen

Gewoonlijk is het sturen van geld naar Nigeria veel sneller via een geldoverschrijvingsbedrijf dan via een bank, die er 3-5 werkdagen over kan doen. Dat komt omdat banken internationale overschrijvingen meestal verwerken via het SWIFT-netwerk. Dit systeem houdt in dat een betaling langs verschillende tussenpersonen gaat, wat het proces vertraagt. Geldoverschrijvingsbedrijven hebben vaak hun eigen netwerken opgezet om betalingen sneller te verwerken, wat zelfs kan betekenen dat je geld direct op de rekening van de ontvanger wordt gestort.

De snelste aanbieder in onze tabel voor het overmaken van geld naar Nigeria is Remitly - 0-2 dagen.

Wat is de best beoordeelde aanbieder om geld over te maken naar Nigeria uit Nederland?

Van de 3 aanbieders die we hebben gevonden voor het overmaken van geld naar Nigeria, is hier hoe ze zich verhouden wat betreft het aantal beoordelingen en de gemiddelde score:

Naar Remitly

Hoe maak je geld over naar Nigeria?

Je hebt enkele opties als je geld wilt sturen naar Nigeria:

Bankoverschrijving naar Nigeria – bij de meeste banken kun je online, via een bankkantoor of telefonisch internationaal geld overmaken. Betalingen in NGN worden direct van jouw bankrekening naar de lokale bankrekening van de ontvanger gestuurd in de door jou gekozen valuta.

Bij een vestiging – verschillende gespecialiseerde geldtransactiediensten werken via grote netwerken van vestigingen en agenten, dus je kunt een fysieke winkel bezoeken en je NGN-betaling contant doen als je dat wilt.

Online geld sturen naar Nigeria – Als je je EUR/NGN-betaling liever online of met je smartphone doet, kun je kiezen voor online bankieren bij je eigen bank of een internationale betalingsspecialist. Gespecialiseerde diensten bieden vaak betere wisselkoersen en lagere kosten dan banken.

Contante afhaling– een betaling sturen voor contante afhaling is vaak de snelste manier om je geld bij de ontvanger te krijgen. Het is meestal ook een van de duurste omdat het voorrang krijgt en het kan zelfs onmiddellijk zijn. Als je ontvanger bijvoorbeeld contant geld moet ophalen in naar Nigeria, kun je Western Union gebruiken. Dat kan je €65.6 EUR kosten.

Geld sturen naar een andere bankrekening in Nigeria

Geld sturen naar een andere bankrekening in Nigeria is vaak de handigste optie, zowel voor jou als voor de ontvanger. De ontvanger hoeft geen actie te ondernemen om het geld te ontvangen, het komt gewoon op de aangegeven rekening in de munteenheid die jij kiest en kan eenvoudig worden besteed of opgenomen.

Als je geld stuurt van een bankrekening in Nederland naar een bankrekening in Nigeria, kan kiezen voor een gespecialiseerde aanbieder de goedkoopste en snelste manier zijn om je betaling te doen. Verschillende aanbieders hebben hun eigen processen voor het uitvoeren van betalingen, maar de stappen die je neemt zijn meestal ongeveer hetzelfde:

 1. 1
  Een account maken
  Registreer een nieuw account bij de dienst van je voorkeur door je contactgegevens en wat basisgegevens in te voeren. Voor het gemak kun je dit misschien zelfs doen via Facebook of Google.
 2. 2
  Verifiëren
  Afhankelijk van het type betaling dat je doet, moet je misschien je account verifiëren door een afbeelding van je identiteitsdocument te uploaden. Deze stap helpt je geld veilig te houden en is vaak wettelijk verplicht.
 3. 3
  Storten
  Voeg geld toe aan je account in euro via een bankoverschrijving of kaartbetaling.
 4. 4
  Ontvangergegevens toevoegen en verzenden
  Zodra je klaar bent om een betaling te verzenden, voeg je de persoons- en bankgegevens van de ontvanger toe, controleer je de wisselkoers en de kosten die op je betaling van toepassing zijn en bevestig je. Dat was alles, je geld wordt nu gestuurd en je kunt de voortgang online of in de app van je aanbieder volgen.

Manieren om te betalen voor je geldoverschrijving naar Nigeria

Verschillende geldoverschrijvingsdiensten bieden verschillende opties om je internationale geldoverschrijving te financieren. Gelukkig zijn er genoeg om uit te kiezen.

Een bankoverschrijving is meestal de goedkoopste betaalmethode en daarom is dit de methode die we gebruiken om aanbieders op Exiap te vergelijken. Laten we kijken naar een paar betalingsopties voor het sturen van geld uit Nederland naar Nigeria via deze aanbieders:

Western Union

Bankoverschrijving of kaart (bankpas of creditcard)

Remitly

Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)

WorldRemit

Bankoverschrijving, kaart (bankpas, creditcard en prepaid) of Apple Pay

Beste app om geld te sturen naar Nigeria

AanbiederWebsite
Remitly
WorldRemit
Western Union

Western Union: uit Nederland naar Nigeria

GoedkoopsteGeen kostenSnelsteBeste wisselkoers

Western Union is een van de bekendste geldoverschrijvingsdiensten wereldwijd en biedt een van de snelste manieren om internationaal geld te sturen, door contant te betalen bij een agent en je geld contant te laten ophalen door de ontvanger. Je kunt ook online een internationale bankoverschrijving sturen voor storting op een bankrekening.

Voor- en nadelen
 
 
 • Groot, vertrouwd en een veilige manier om geld te sturen
 • Groot aanbod aan betalings- en ontvangstopties
 • Stuur geld naar min of meer overal ter wereld
 • Wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Kosten en koersen online kunnen verschillen van de kosten die je betaalt als je je overschrijving in persoon regelt

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nigeria met Western Union?

 • Overschrijvingskosten: variabele kosten afhankelijk van de bestemming, hoe je betaalt en hoe je je internationale geldoverschrijving opzet
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Aanvullende kosten: kosten van derden kunnen van toepassing zijn. Kosten en koersen van Western Union zijn afhankelijk van hoe je de betaling opzet

Remitly: uit Nederland naar Nigeria

Internationale overschrijvingen met Remitly uit Nederland kunnen worden gedaan in 148. Je zult merken dat Remitly een van de goedkoopste manieren is om internationaal geld over te maken, vooral als je gebruik maakt van een promotie voor nieuwe klanten.

Voor- en nadelen
 
 
 • Groot aanbod van valuta's om geld in te versturen
 • Promoties beschikbaar voor nieuwe klanten die betere koersen en lagere kosten kunnen betekenen
 • Groot aanbod van uitbetalingsopties inclusief contante afhaling
 • Je kunt je overschrijving niet contant betalen
 • Wisselkoersen kunnen een opslag omvatten

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nigeria met Remitly?

 • Overschrijvingskosten: de kosten variëren afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een kleine opslag, promotionele tarieven beschikbaar voor nieuwe klanten
 • Aanvullende kosten: de kosten zijn afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's

WorldRemit: uit Nederland naar Nigeria

DuursteBeste overschrijvingsopties

WorldRemit biedt een aantal manieren om internationaal geld over te maken naar 36 landen, online of in de WorldRemit-app. Er is een goed aanbod aan uitbetalingsopties beschikbaar, wat varieert per bestemming, maar dat ook contante afhaling kan omvatten.

Voor- en nadelen
 
 
 • Stuur internationaal geld naar 36
 • Uitbetalingsopties kunnen contante afhaling omvatten
 • Zet je betaling online of in de app op, betaal via bankoverschrijving of met een kaart
 • Je kunt je overschrijving niet contant betalen
 • Wisselkoersen kunnen een opslag omvatten

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nigeria met WorldRemit?

 • Overschrijvingskosten: de kosten verschillen per transactietype, promoties voor nieuwe klanten zijn beschikbaar
 • Wisselkoersen: wisselkoersen kunnen een kleine opslag omvatten
 • Aanvullende kosten: de kosten zijn afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's

Benodigde gegevens om geld te sturen naar Nigeria

De gegevens die je nodig hebt om internationaal geld over te maken uit Nederland naar Nigeria kunnen verschillen per aanbieder en op basis van de waarde van de overschrijving. Als je een internationale bankoverschrijving doet, wordt er in ieder geval gevraagd om:

 • Bankcode
 • Rekeningnummer

Beste manier om grote geldbedragen te sturen naar Nigeria uit Nederland

Als je een grote betaling stuurt, is het vooral belangrijk om goed onderzoek te doen en een aanbieder te vinden die veilig is en lage kosten en goede wisselkoersen biedt. Het is ook de moeite waard om sommige aanbieders te vergelijken op basis van overschrijvingstijd, omdat de levertijd ook behoorlijk kan variëren.

Sommige internationale geldoverschrijvingsdiensten bieden kortingen voor overschrijvingen van grote bedragen, door lagere kosten of een betere wisselkoers. Gebruik de Exiap-kostenvergelijker om zeker te zijn dat je de allerbeste deal krijgt voor jouw specifieke overschrijving.

Grote geldbedragen sturen naar Nigeria

Hoewel het sturen van een grote betaling op dezelfde manier werkt als het sturen van elke andere overschrijving naar het buitenland, kan de aanbieder aanvullende gegevens vragen om de betaling te verifiëren. Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om de herkomst van het geld te bewijzen, om te voldoen aan lokale en internationale wetgeving voor financiële diensten. Als je een groot bedrag stuurt, moet je ook zeker zijn dat de aanbieder die je hebt gekozen het bedrag kan ondersteunen, omdat er maximale betalingslimieten kunnen gelden.

Hier lees je hoe je internationaal een groot bedrag kunt overmaken via een gespecialiseerde internationale geldoverschrijvingsdienst:

 1. 1
  Account maken
  Registreer een account bij de dienst van je voorkeur.
 2. 2
  Verifiëren
  Verifieer je account door een afbeelding van je identiteitsdocument te uploaden.
 3. 3
  Overschrijvingsgegevens toevoegen
  Geef de waarde en valuta op.
 4. 4
  Ontvangergegevens toevoegen
  Voeg de persoons- en bankrekeninggegevens van de ontvanger toe.
 5. 5
  Betaling financieren
  Doe een lokale bankoverschrijving, gebruik je kaart of kies een andere ondersteunde betaalmethode. Je geld gaat onderweg zodra de provider het heeft ontvangen.

Limieten voor internationale geldoverschrijvingen naar Nigeria

Er is geen wettelijke limiet op de hoeveelheid geld die je naar of uit Nederland kunt sturen, hoewel banken en andere betalingsaanbieders hun eigen limieten kunnen opleggen. Limieten voor geldoverschrijvingen kunnen per aanbieder sterk verschillen en kunnen ook veranderen afhankelijk van de manier waarop je je overschrijving wilt financieren. Er kunnen bijvoorbeeld andere limieten gelden wanneer je met een kaart betaalt dan wanneer je met een bankoverschrijving betaalt.

Zoals bij veel valuta beweegt de EUR/NGN in de loop van de tijd door veranderingen in vraag en aanbod. Wisselkoersschommelingen kunnen worden veroorzaakt door onderliggende verschuivingen in hoe goed het gaat met de economie in Nederland of Nigeria, veranderingen in de politieke stabiliteit of zelfs door eenvoudige speculatie, waarbij handelaren valuta kopen of verkopen op basis van hoe ze denken dat trends zullen veranderen.

Op dit moment is 1 Euro 1729.91 Nigeriaanse naira waard.

Kosten van internationale bankoverschrijvingen naar Nigeria

Om geld te sturen naar naar Nigeria via een van de aanbieders van internationale geldoverschrijvingen in onze tabellen, lopen de kosten uiteen van 73.8 EUR bij Remitly tot 149.6 EUR bij WorldRemit (maar de kosten kunnen nog hoger zijn bij een bank). De exacte kosten hangen sterk af van waar je geld naartoe stuurt, hoeveel je stuurt, hoe je wilt betalen en hoe de betaling moet worden ontvangen.

Doorgaans kun je via een gespecialiseerde dienst geld rechtstreeks naar de bankrekening van de ontvanger sturen tegen vrij lage kosten, terwijl de kosten voor traditionele bankoverschrijvingen hoger kunnen zijn. Als je voor je overschrijving betaalt met een creditcard of contante betaling, lopen de kosten vaak ook op.

Als je internationaal geld stuurt, vergeet dan niet dat de totale kosten die je betaalt, kunnen bestaan uit de kosten voor de overschrijving, een opslag die is verrekend in de gebruikte wisselkoers en kosten van derden zoals voorschotkosten van je creditcardmaatschappij.

Beste koers voor geldoverschrijvingen naar Nigeria

De beste koers die beschikbaar is om geld te sturen naar Nigeria is meestal de gemiddelde marktkoers. De gemiddelde marktkoers is de koers die wordt gebruikt wanneer banken valuta kopen en verkopen op de wereldmarkt.

Deze koers is echter niet altijd beschikbaar voor individuele klanten die geld naar het buitenland sturen. In plaats daarvan voegen aanbieders vaak een opslag - een extra vergoeding - toe aan de wisselkoers die ze klanten aanbieden. Dit drijft de kosten op en maakt het moeilijker om precies te zien wat je betaalt voor je internationale overschrijving.

Op dit moment is de gemiddelde marktkoers voor een transactie van Euro naar Nigeriaanse naira 1729.91.

Hoelang duurt een bankoverschrijving naar Nigeria?

Hoelang het duurt om geld over te maken naar Nigeria hangt af van verschillende factoren, waaronder de aanbieder die je gebruikt, hoe je betaalt en hoe je wilt dat je ontvanger het geld uiteindelijk krijgt.

Van de aanbieders die we weergeven, is de snelste aanbieder van internationale geldoverschrijvingen naar Nigeria Remitly, die het geld in 0-2 dagen kan afleveren bij de ontvanger in Nigeria. De langzaamste aanbieder om EUR - NGN te sturen is WorldRemit, die 1-2 dagen nodig heeft om geld te sturen naar Nigeria.

Online geld sturen met creditcard of bankpas

Sommige gespecialiseerde aanbieders van internationale overschrijvingen bieden de optie om overschrijvingen te betalen met een creditcard of bankpas. Betalen met een kaart kan betekenen dat je geld snel wordt ontvangen, zodat de aanbieder het geld sneller op de rekening van de ontvanger kan storten. Hier zijn echter vaak extra kosten aan verbonden, waardoor het duurder kan zijn dan betalen met een bankoverschrijving.

Hier is een handige lijst van aanbieders die kaartbetalingen ondersteunen:

 • Western Union: Bankoverschrijving of kaart (bankpas of creditcard)
 • Remitly: Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)
 • WorldRemit: Bankoverschrijving, kaart (bankpas, creditcard en prepaid) of Apple Pay

Conclusie

Bij het kiezen van de beste aanbieder voor het sturen van geld naar Nigeria uit Nederland, hangt het er echt vanaf wat je behoeften zijn.

De goedkoopste aanbieder in onze vergelijkingstabel is Remitly en de snelste is Remitly. Als de overschrijvingstijd belangrijk is, dan is Remitly de snelste om geld over te maken naar Nigeria. Remitly kan je geld in 0-2 dagen bij de ontvanger naar Nigeria krijgen.

Als je veiligheid het belangrijkst vindt bij het kiezen van de beste aanbieder van internationale geldoverschrijvingen naar Nigeria, dan zijn alle hierboven genoemde aanbieders gereguleerd door verschillende financiële instellingen en zouden veilig moeten zijn om geld mee te sturen naar Nigeria.

Veelgestelde vragen bij het sturen van geld uit Nederland naar Nigeria

Wat is de beste manier om internationaal geld over te maken?

Er is niet één beste manier om geld over te maken naar Nigeria. Het hangt allemaal af van je prioriteiten. Verschillende aanbieders bieden een verschillende balans tussen kosten, snelheid en gemak. Onze vergelijkingstool om een aantal aanbieders te bekijken is een goede manier om de beste optie voor jou te vinden.

Hoe stuur ik geld uit Nederland naar Nigeria?

Je kunt geld sturen uit Nederland naar Nigeria via je bank, een gespecialiseerde geldoverschrijvingsdienst, een e-wallet of door naar een fysiek geldtransactiekantoor te gaan. Elke optie heeft verschillende voor- en nadelen, dus de beste voor jou hangt af van je specifieke overschrijving en persoonlijke wensen.

Kan ik gratis internationaal geld overmaken uit Nederland naar Nigeria?

Je kunt niet gratis geld sturen naar Nigeria uit Nederland. Het kost aanbieders geld om internationale overschrijvingen uit te voeren, dus er is altijd wel ergens een vergoeding om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn kosten dekt en winst maakt. Veel aanbieders kiezen er echter voor om de kosten die je betaalt moeilijker zichtbaar te maken door ze toe te voegen aan de wisselkoersen die worden gebruikt voor de overschrijvingen.

Wanneer is het beste moment om geld over te maken uit Nederland naar Nigeria?

Er is geen officieel beste moment om geld te sturen uit Nederland naar Nigeria. Dit hangt af van verschillende factoren zoals wanneer je geld moet sturen of wanneer het geld moet worden ontvangen. Het hangt ook af van verschillende andere factoren, zoals het tijdstip waarop je geld stuurt of de kosten die aanbieders of banken je in rekening brengen.

Hoe weet ik zeker dat mijn geld veilig is als ik geld overmaak naar Nigeria?

Alle aanbieders op onze site zijn financieel gereguleerd in de landen waar ze actief zijn en beschikken over de benodigde vergunningen. Ze hebben de hoogste veiligheidsmaatregelen voor fraudepreventie en identiteitsbescherming. Het is echter nog altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.