Stuur geld naar Costa Rica. Goedkope en snelle manieren om internationaal geld over te maken

Vergelijk de beste kosten en tarieven voor wereldwijde geldoverschrijvingen om geld te sturen naar Costa Rica

Ik stuur
van
naar
Aanbieder
Trustpilot
Snelheid
Totale kosten
Ontvangen bedrag bij sturen van € 2,000
Naar aanbieder
0-2dagen
€ 104.76EURmeer weergeven
₡1,083,400.00CRC
0-2dagen
€ 122.46EURmeer weergeven
₡1,074,362.25CRC

We willen de beste deal voor je vinden. Dus hoewel we een verwijzingsvergoeding kunnen ontvangen als je voor een van deze aanbieders kiest, heeft dat geen invloed op de positionering van de aanbieder, de wisselkoersen of de kosten die in rekening worden gebracht. Onze resultaten zijn gesorteerd op volgorde van de laagste tot de hoogste kosten voor jou. Meer informatie.

Waarom met ons vergelijken

We vergelijken veilige aanbieders
We vergelijken veilige aanbieders
We geven kosten en tarieven transparant weer
We geven kosten en tarieven transparant weer
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland

Beste manieren om geld te sturen naar Costa Rica

 1. Goedkoopst:   Wise
 2. Beste wisselkoers:   Wise
 3. Snelst:   Wise
 4. Best beoordeeld:   Remitly

Geldoverschrijvingsdiensten naar Costa Rica vergelijken

Om je te helpen de beste aanbieder te vinden voor je internationale geldoverschrijving naar Costa Rica, hebben we de diensten van 3 vergeleken en gerangschikt van goedkoopste naar duurste, rekening houdend met overschrijvingskosten en wisselkoersen.

 • Vergeleken geldoverschrijvingsdiensten: 3 diensten
 • Momenteel de goedkoopste: Wise
 • Laagste kosten: €35.38 EUR
 • Momenteel de snelste: Wise
 • Snelste tijd: Direct - 2 dagen
 • Momenteel best beoordeeld: Remitly
 • Vergeleken geldoverschrijvingsdiensten: Wise, Remitly, Western Union

Wat is de goedkoopste manier om geld te sturen naar Costa Rica?

 • Wise: 35.38 EUR
 • Remitly: 104.76 EUR

Wise, de goedkoopste optie, heeft een Euro/Costa Ricaanse colon-wisselkoers van 570.0740 en 35.38 EUR kosten.

Dit bespaart je 69.38 EUR vergeleken met Remitly, die 104.76 EUR aan kosten hanteert.

Je moet zowel letten op de kosten vooraf die de aanbieder aangeeft als op de Euro/Costa Ricaanse colon-wisselkoers.

Vaak beweren aanbieders dat ze goedkoop wereldwijd geld overmaken, met lage of zelfs geen kosten, maar in werkelijkheid zitten deze verborgen in de wisselkoers. Op dit moment is de interbancaire koers Euro/Costa Ricaanse colon 570.074. Wanneer je kosten vergelijkt voor het overmaken van geld naar Costa Rica, kan het lonen om te kijken naar de wisselkoers die ze bieden.

Alternatieve manieren vinden om geld over te maken naar Costa Rica hoeft niet moeilijk te zijn. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van goedkope manieren om geld over te maken naar Costa Rica.

De meeste traditionele banken voegen bijvoorbeeld een verborgen opslag toe aan de wisselkoers die ze je bieden. Als 1 EUR 570.074 CRC is, kan je bank een wisselkoersopslag van 3% toevoegen en je een koers van € 1 = 587.17622 ₡ geven.

 • Wise is de goedkoopste optie, met een EUR/CRC-wisselkoers van 570.0740. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Costa Rica zijn 35.38 EUR

 • Remitly biedt een EUR/CRC-wisselkoers van 541.7000. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Costa Rica zijn 104.76 EUR.

Wat is de snelste manier om geld te sturen naar Costa Rica?

 • Wise: Direct - 2 dagen
 • Remitly: 0-2 dagen
 • Western Union: 0-2 dagen

Gewoonlijk is het sturen van geld naar Costa Rica veel sneller via een geldoverschrijvingsbedrijf dan via een bank, die er 3-5 werkdagen over kan doen. Dat komt omdat banken internationale overschrijvingen meestal verwerken via het SWIFT-netwerk. Dit systeem houdt in dat een betaling langs verschillende tussenpersonen gaat, wat het proces vertraagt. Geldoverschrijvingsbedrijven hebben vaak hun eigen netwerken opgezet om betalingen sneller te verwerken, wat zelfs kan betekenen dat je geld direct op de rekening van de ontvanger wordt gestort.

De snelste aanbieder in onze tabel voor het overmaken van geld naar Costa Rica is Wise - Direct - 2 dagen.

Wat is de best beoordeelde aanbieder om geld over te maken naar Costa Rica uit Nederland?

Van de 3 aanbieders die we hebben gevonden voor het overmaken van geld naar Costa Rica, is hier hoe ze zich verhouden wat betreft het aantal beoordelingen en de gemiddelde score:

 • Remitly - Trustpilot-beoordeling: 4.4, Eccezionale
 • Wise - Trustpilot-beoordeling: 4.3, Eccezionale
 • Western Union - Trustpilot-beoordeling: 4.2, Molto buono
Naar Remitly

Hoe maak je geld over naar Costa Rica?

Je hebt enkele opties als je geld wilt sturen naar Costa Rica:

Bankoverschrijving naar Costa Rica – bij de meeste banken kun je online, via een bankkantoor of telefonisch internationaal geld overmaken. Betalingen in CRC worden direct van jouw bankrekening naar de lokale bankrekening van de ontvanger gestuurd in de door jou gekozen valuta.

Bij een vestiging – verschillende gespecialiseerde geldtransactiediensten werken via grote netwerken van vestigingen en agenten, dus je kunt een fysieke winkel bezoeken en je CRC-betaling contant doen als je dat wilt.

Online geld sturen naar Costa Rica – Als je je EUR/CRC-betaling liever online of met je smartphone doet, kun je kiezen voor online bankieren bij je eigen bank of een internationale betalingsspecialist. Gespecialiseerde diensten bieden vaak betere wisselkoersen en lagere kosten dan banken.

Contante afhaling– een betaling sturen voor contante afhaling is vaak de snelste manier om je geld bij de ontvanger te krijgen. Het is meestal ook een van de duurste omdat het voorrang krijgt en het kan zelfs onmiddellijk zijn. Als je ontvanger bijvoorbeeld contant geld moet ophalen in naar Costa Rica, kun je Western Union gebruiken. Dat kan je €122.46 EUR kosten.

Geld sturen naar een andere bankrekening in Costa Rica

Geld sturen naar een andere bankrekening in Costa Rica is vaak de handigste optie, zowel voor jou als voor de ontvanger. De ontvanger hoeft geen actie te ondernemen om het geld te ontvangen, het komt gewoon op de aangegeven rekening in de munteenheid die jij kiest en kan eenvoudig worden besteed of opgenomen.

Als je geld stuurt van een bankrekening in Nederland naar een bankrekening in Costa Rica, kan kiezen voor een gespecialiseerde aanbieder de goedkoopste en snelste manier zijn om je betaling te doen. Verschillende aanbieders hebben hun eigen processen voor het uitvoeren van betalingen, maar de stappen die je neemt zijn meestal ongeveer hetzelfde:

 1. 1
  Een account maken
  Registreer een nieuw account bij de dienst van je voorkeur door je contactgegevens en wat basisgegevens in te voeren. Voor het gemak kun je dit misschien zelfs doen via Facebook of Google.
 2. 2
  Verifiëren
  Afhankelijk van het type betaling dat je doet, moet je misschien je account verifiëren door een afbeelding van je identiteitsdocument te uploaden. Deze stap helpt je geld veilig te houden en is vaak wettelijk verplicht.
 3. 3
  Storten
  Voeg geld toe aan je account in euro via een bankoverschrijving of kaartbetaling.
 4. 4
  Ontvangergegevens toevoegen en verzenden
  Zodra je klaar bent om een betaling te verzenden, voeg je de persoons- en bankgegevens van de ontvanger toe, controleer je de wisselkoers en de kosten die op je betaling van toepassing zijn en bevestig je. Dat was alles, je geld wordt nu gestuurd en je kunt de voortgang online of in de app van je aanbieder volgen.

Manieren om te betalen voor je geldoverschrijving naar Costa Rica

Verschillende geldoverschrijvingsdiensten bieden verschillende opties om je internationale geldoverschrijving te financieren. Gelukkig zijn er genoeg om uit te kiezen.

Een bankoverschrijving is meestal de goedkoopste betaalmethode en daarom is dit de methode die we gebruiken om aanbieders op Exiap te vergelijken. Laten we kijken naar een paar betalingsopties voor het sturen van geld uit Nederland naar Costa Rica via deze aanbieders:

Wise

Bankoverschrijving, kaart (bankpas of creditcard), SWIFT, Google Pay of Apple Pay

Remitly

Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)

Western Union

Bankoverschrijving of kaart (bankpas of creditcard)

Beste app om geld te sturen naar Costa Rica

AanbiederWebsite
Wise
Remitly
Western Union

Wise: uit Nederland naar Costa Rica

GoedkoopsteSnelsteBeste wisselkoersBeste overschrijvingsopties

Wise biedt geldoverschrijvingsdiensten online en in de app naar Costa Rica en 80+ andere bestemmingen over de hele wereld. Je krijgt de gemiddelde marktkoers om je Euro om te wisselen, met snelle overschrijvingstijden. 50% van de Wise-overschrijvingen vinden direct plaats* en 90% wordt binnen 24 uur ontvangen.

Voor- en nadelen
 
 
 • Gemiddelde marktkoersen en lage kosten vanaf 0,41%
 • Stuur snel geld naar het buitenland. Overschrijvingen kunnen zelfs direct zijn
 • Stuur in 51 valuta's naar 70 landen
 • Geen mogelijkheden voor contante betaling
 • Geen netwerk van filialen

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Costa Rica met Wise?

 • Overschrijvingskosten: stuur geld vanaf 0,41%
 • Wisselkoersen: gemiddelde marktkoers
 • Aanvullende kosten: overschrijvingskosten variëren afhankelijk van de bestemming en hoe je kiest om te betalen
* De claims betreffende snelheid van overschrijvingen zijn afhankelijk van individuele omstandigheden en gelden mogelijk niet voor alle transacties.

Remitly: uit Nederland naar Costa Rica

Geen kosten

Internationale overschrijvingen met Remitly uit Nederland kunnen worden gedaan in 148. Je zult merken dat Remitly een van de goedkoopste manieren is om internationaal geld over te maken, vooral als je gebruik maakt van een promotie voor nieuwe klanten.

Voor- en nadelen
 
 
 • Groot aanbod van valuta's om geld in te versturen
 • Promoties beschikbaar voor nieuwe klanten die betere koersen en lagere kosten kunnen betekenen
 • Groot aanbod van uitbetalingsopties inclusief contante afhaling
 • Je kunt je overschrijving niet contant betalen
 • Wisselkoersen kunnen een opslag omvatten

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Costa Rica met Remitly?

 • Overschrijvingskosten: de kosten variëren afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een kleine opslag, promotionele tarieven beschikbaar voor nieuwe klanten
 • Aanvullende kosten: de kosten zijn afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's

Western Union: uit Nederland naar Costa Rica

Duurste

Western Union is een van de bekendste geldoverschrijvingsdiensten wereldwijd en biedt een van de snelste manieren om internationaal geld te sturen, door contant te betalen bij een agent en je geld contant te laten ophalen door de ontvanger. Je kunt ook online een internationale bankoverschrijving sturen voor storting op een bankrekening.

Voor- en nadelen
 
 
 • Groot, vertrouwd en een veilige manier om geld te sturen
 • Groot aanbod aan betalings- en ontvangstopties
 • Stuur geld naar min of meer overal ter wereld
 • Wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Kosten en koersen online kunnen verschillen van de kosten die je betaalt als je je overschrijving in persoon regelt

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Costa Rica met Western Union?

 • Overschrijvingskosten: variabele kosten afhankelijk van de bestemming, hoe je betaalt en hoe je je internationale geldoverschrijving opzet
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Aanvullende kosten: kosten van derden kunnen van toepassing zijn. Kosten en koersen van Western Union zijn afhankelijk van hoe je de betaling opzet

Beste manier om grote geldbedragen te sturen naar Costa Rica uit Nederland

Als je een grote betaling stuurt, is het vooral belangrijk om goed onderzoek te doen en een aanbieder te vinden die veilig is en lage kosten en goede wisselkoersen biedt. Het is ook de moeite waard om sommige aanbieders te vergelijken op basis van overschrijvingstijd, omdat de levertijd ook behoorlijk kan variëren.

Sommige internationale geldoverschrijvingsdiensten bieden kortingen voor overschrijvingen van grote bedragen, door lagere kosten of een betere wisselkoers. Gebruik de Exiap-kostenvergelijker om zeker te zijn dat je de allerbeste deal krijgt voor jouw specifieke overschrijving.

Grote geldbedragen sturen naar Costa Rica

Hoewel het sturen van een grote betaling op dezelfde manier werkt als het sturen van elke andere overschrijving naar het buitenland, kan de aanbieder aanvullende gegevens vragen om de betaling te verifiëren. Je kunt bijvoorbeeld worden gevraagd om de herkomst van het geld te bewijzen, om te voldoen aan lokale en internationale wetgeving voor financiële diensten. Als je een groot bedrag stuurt, moet je ook zeker zijn dat de aanbieder die je hebt gekozen het bedrag kan ondersteunen, omdat er maximale betalingslimieten kunnen gelden.

Hier lees je hoe je internationaal een groot bedrag kunt overmaken via een gespecialiseerde internationale geldoverschrijvingsdienst:

 1. 1
  Account maken
  Registreer een account bij de dienst van je voorkeur.
 2. 2
  Verifiëren
  Verifieer je account door een afbeelding van je identiteitsdocument te uploaden.
 3. 3
  Overschrijvingsgegevens toevoegen
  Geef de waarde en valuta op.
 4. 4
  Ontvangergegevens toevoegen
  Voeg de persoons- en bankrekeninggegevens van de ontvanger toe.
 5. 5
  Betaling financieren
  Doe een lokale bankoverschrijving, gebruik je kaart of kies een andere ondersteunde betaalmethode. Je geld gaat onderweg zodra de provider het heeft ontvangen.

Limieten voor internationale geldoverschrijvingen naar Costa Rica

Er is geen wettelijke limiet op de hoeveelheid geld die je naar of uit Nederland kunt sturen, hoewel banken en andere betalingsaanbieders hun eigen limieten kunnen opleggen. Limieten voor geldoverschrijvingen kunnen per aanbieder sterk verschillen en kunnen ook veranderen afhankelijk van de manier waarop je je overschrijving wilt financieren. Er kunnen bijvoorbeeld andere limieten gelden wanneer je met een kaart betaalt dan wanneer je met een bankoverschrijving betaalt.

Zoals bij veel valuta beweegt de EUR/CRC in de loop van de tijd door veranderingen in vraag en aanbod. Wisselkoersschommelingen kunnen worden veroorzaakt door onderliggende verschuivingen in hoe goed het gaat met de economie in Nederland of Costa Rica, veranderingen in de politieke stabiliteit of zelfs door eenvoudige speculatie, waarbij handelaren valuta kopen of verkopen op basis van hoe ze denken dat trends zullen veranderen.

Op dit moment is 1 Euro 570.074 Costa Ricaanse colon waard.

Kosten van internationale bankoverschrijvingen naar Costa Rica

Om geld te sturen naar naar Costa Rica via een van de aanbieders van internationale geldoverschrijvingen in onze tabellen, lopen de kosten uiteen van 35.38 EUR bij Wise tot 104.76 EUR bij Remitly (maar de kosten kunnen nog hoger zijn bij een bank). De exacte kosten hangen sterk af van waar je geld naartoe stuurt, hoeveel je stuurt, hoe je wilt betalen en hoe de betaling moet worden ontvangen.

Doorgaans kun je via een gespecialiseerde dienst geld rechtstreeks naar de bankrekening van de ontvanger sturen tegen vrij lage kosten, terwijl de kosten voor traditionele bankoverschrijvingen hoger kunnen zijn. Als je voor je overschrijving betaalt met een creditcard of contante betaling, lopen de kosten vaak ook op.

Als je internationaal geld stuurt, vergeet dan niet dat de totale kosten die je betaalt, kunnen bestaan uit de kosten voor de overschrijving, een opslag die is verrekend in de gebruikte wisselkoers en kosten van derden zoals voorschotkosten van je creditcardmaatschappij.

Beste koers voor geldoverschrijvingen naar Costa Rica

De beste koers die beschikbaar is om geld te sturen naar Costa Rica is meestal de gemiddelde marktkoers. De gemiddelde marktkoers is de koers die wordt gebruikt wanneer banken valuta kopen en verkopen op de wereldmarkt.

Deze koers is echter niet altijd beschikbaar voor individuele klanten die geld naar het buitenland sturen. In plaats daarvan voegen aanbieders vaak een opslag - een extra vergoeding - toe aan de wisselkoers die ze klanten aanbieden. Dit drijft de kosten op en maakt het moeilijker om precies te zien wat je betaalt voor je internationale overschrijving.

Een aanbieder die de gemiddelde marktkoers gebruikt voor internationale overschrijvingen uit Nederland naar Costa Rica is Wise. Op dit moment is de gemiddelde marktkoers voor een transactie van Euro naar Costa Ricaanse colon 570.074.

Hoelang duurt een bankoverschrijving naar Costa Rica?

Hoelang het duurt om geld over te maken naar Costa Rica hangt af van verschillende factoren, waaronder de aanbieder die je gebruikt, hoe je betaalt en hoe je wilt dat je ontvanger het geld uiteindelijk krijgt.

Van de aanbieders die we weergeven, is de snelste aanbieder van internationale geldoverschrijvingen naar Costa Rica Wise, die het geld in Direct - 2 dagen kan afleveren bij de ontvanger in Costa Rica. De langzaamste aanbieder om EUR - CRC te sturen is Western Union, die 0-2 dagen nodig heeft om geld te sturen naar Costa Rica.

Online geld sturen met creditcard of bankpas

Sommige gespecialiseerde aanbieders van internationale overschrijvingen bieden de optie om overschrijvingen te betalen met een creditcard of bankpas. Betalen met een kaart kan betekenen dat je geld snel wordt ontvangen, zodat de aanbieder het geld sneller op de rekening van de ontvanger kan storten. Hier zijn echter vaak extra kosten aan verbonden, waardoor het duurder kan zijn dan betalen met een bankoverschrijving.

Hier is een handige lijst van aanbieders die kaartbetalingen ondersteunen:

 • Wise: Bankoverschrijving, kaart (bankpas of creditcard), SWIFT, Google Pay of Apple Pay
 • Remitly: Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)
 • Western Union: Bankoverschrijving of kaart (bankpas of creditcard)

Conclusie

Bij het kiezen van de beste aanbieder voor het sturen van geld naar Costa Rica uit Nederland, hangt het er echt vanaf wat je behoeften zijn.

De goedkoopste aanbieder in onze vergelijkingstabel is Wise en de snelste is Wise. Als de overschrijvingstijd belangrijk is, dan is Wise de snelste om geld over te maken naar Costa Rica. Wise kan je geld in Direct - 2 dagen bij de ontvanger naar Costa Rica krijgen.

Als je veiligheid het belangrijkst vindt bij het kiezen van de beste aanbieder van internationale geldoverschrijvingen naar Costa Rica, dan zijn alle hierboven genoemde aanbieders gereguleerd door verschillende financiële instellingen en zouden veilig moeten zijn om geld mee te sturen naar Costa Rica.

Veelgestelde vragen bij het sturen van geld uit Nederland naar Costa Rica

Wat is de beste manier om internationaal geld over te maken?

Er is niet één beste manier om geld over te maken naar Costa Rica. Het hangt allemaal af van je prioriteiten. Verschillende aanbieders bieden een verschillende balans tussen kosten, snelheid en gemak. Onze vergelijkingstool om een aantal aanbieders te bekijken is een goede manier om de beste optie voor jou te vinden.

Hoe stuur ik geld uit Nederland naar Costa Rica?

Je kunt geld sturen uit Nederland naar Costa Rica via je bank, een gespecialiseerde geldoverschrijvingsdienst, een e-wallet of door naar een fysiek geldtransactiekantoor te gaan. Elke optie heeft verschillende voor- en nadelen, dus de beste voor jou hangt af van je specifieke overschrijving en persoonlijke wensen.

Kan ik gratis internationaal geld overmaken uit Nederland naar Costa Rica?

Je kunt niet gratis geld sturen naar Costa Rica uit Nederland. Het kost aanbieders geld om internationale overschrijvingen uit te voeren, dus er is altijd wel ergens een vergoeding om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn kosten dekt en winst maakt. Veel aanbieders kiezen er echter voor om de kosten die je betaalt moeilijker zichtbaar te maken door ze toe te voegen aan de wisselkoersen die worden gebruikt voor de overschrijvingen.

Wanneer is het beste moment om geld over te maken uit Nederland naar Costa Rica?

Er is geen officieel beste moment om geld te sturen uit Nederland naar Costa Rica. Dit hangt af van verschillende factoren zoals wanneer je geld moet sturen of wanneer het geld moet worden ontvangen. Het hangt ook af van verschillende andere factoren, zoals het tijdstip waarop je geld stuurt of de kosten die aanbieders of banken je in rekening brengen.

Hoe weet ik zeker dat mijn geld veilig is als ik geld overmaak naar Costa Rica?

Alle aanbieders op onze site zijn financieel gereguleerd in de landen waar ze actief zijn en beschikken over de benodigde vergunningen. Ze hebben de hoogste veiligheidsmaatregelen voor fraudepreventie en identiteitsbescherming. Het is echter nog altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.