Geld overmaken uit Letland naar Nederland. Goedkope en snelle manieren om geld naar het buitenland te sturen

Vergelijk de beste overschrijvingskosten en -tarieven om geld over te maken uit Letland naar Nederland

Ik stuur
van
naar
Aanbieder
Trustpilot
Snelheid
Totale kosten
Ontvangen bedrag bij sturen van € 2,000
Naar aanbieder
0-2dagen
€ 0.00EURmeer weergeven
€2,000.00EUR
1-3dagen
€ 0.00EURmeer weergeven
€2,000.00EUR

We willen de beste deal voor je vinden. Dus hoewel we een verwijzingsvergoeding kunnen ontvangen als je voor een van deze aanbieders kiest, heeft dat geen invloed op de positionering van de aanbieder, de wisselkoersen of de kosten die in rekening worden gebracht. Onze resultaten zijn gesorteerd op volgorde van de laagste tot de hoogste kosten voor jou. Meer informatie.

Beste manieren om geld te sturen uit Letland naar Nederland

Rondkijken is de beste manier om de juiste dienst te vinden voor je betaling uit Letland naar Nederland. Onze handige vergelijkingstool maakt het je gemakkelijk.

We hebben een selectie van gerenommeerde, betrouwbare en veilige geldoverschrijvingsdiensten genomen en ze beoordeeld op basis van kosten, snelheid en vertrouwen van klanten, om je te helpen de juiste voor jou te kiezen. Onze tabel loopt van de goedkoopste naar de duurste aanbieder, zodat je eenvoudig kunt zien wat de goedkoopste manier is om geld over te maken uit Letland naar Nederland, rekening houdend met de overschrijvingskosten en beschikbare wisselkoersen.

 • Vergeleken geldoverschrijvingsdiensten: 3 diensten
 • Momenteel de goedkoopste: Wise
 • Laagste kosten: 0 EUR
 • Momenteel de snelste: Wise
 • Snelste tijd: Direct - 2 dagen
 • Momenteel best beoordeeld: OFX
 • Vergeleken geldoverschrijvingsbedrijven: Wise, Remitly, OFX

Een stapsgewijze gids voor geld sturen uit Letland naar Nederland

Hoe kan ik snel en eenvoudig geld sturen uit Letland naar Nederland? Meestal is de makkelijkste manier om geld over te maken door je overschrijving te regelen via een digitale dienst, wat betekent dat je het kunt regelen zonder zelfs maar je huis uit te hoeven. Hier is een stapsgewijze gids voor het online overmaken van geld uit Letland naar Nederland:

 1. 1
  Kies een manier om geld te sturen
  Vaak is de makkelijkste manier om geld te sturen door je betaling online of via een app te doen. Je kunt het online overschrijvingssysteem van je bank gebruiken als je liever bij een vertrouwde optie blijft, of je kunt enkele gespecialiseerde internationale geldoverschrijvingsdiensten vergelijken die vaak lagere totale kosten en een snellere dienstverlening hebben in vergelijking met banken.
 2. 2
  Vergelijk aanbieders met onze handige vergelijkingstabel
  Voer het bedrag in dat je wilt sturen uit Letland naar Nederland om direct vergelijkende offertes te krijgen van onze selectie van veilige en betrouwbare geldoverschrijvingsdiensten. Je ziet de beschikbare kosten en wisselkoersen, de uitvoeringssnelheid en hoeveel de ontvanger uiteindelijk krijgt, zodat je de juiste dienst voor jouw behoeften kunt kiezen.
 3. 3
  Registreer
  Als je voor het eerst gebruik maakt van een online overschrijvingsdienst, moet je een account registreren en je laten verifiëren. Dit kan meestal worden gedaan met alleen je telefoon door je persoonlijke contactgegevens in te voeren en foto's van je identiteitsbewijs te uploaden, samen met je adresdocumenten. Als je je geld liever via een bank overmaakt, moet je eerst een rekening openen. Dit kan vaak online of door persoonlijk naar een kantoor bij jou in de buurt te gaan, maar het kan zijn dat je een openingsstorting moet doen voordat je toegang krijgt tot de diensten.
 4. 4
  Start je overschrijving
  Log in bij je bank of aanbieder en start je overschrijving door het bedrag in te voeren dat je wilt sturen en de valuta waarin het moet worden ontvangen. Afhankelijk van de aanbieder die je gebruikt, kun je kiezen uit verschillende uitbetalingsopties, zoals bankstorting of contante afhaling. Je moet de instructies op het scherm volgen om alle gegevens van de ontvanger in te voeren, zodat je overschrijving veilig kan worden uitgevoerd.

Als je op zoek bent naar meer ideeën over hoe je snel en goedkoop geld kunt overmaken, lees dan verder. In deze gids vind je alles wat je moet weten.

Waar moet je op letten als je geld stuurt?

Banken en gespecialiseerde internationale geldoverschrijvingsdiensten hebben elk hun voor- en nadelen, dus je moet er een paar vergelijken om te beslissen welke het beste is voor jou. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 • Overschrijvingstijd: overschrijvingstijden kunnen erg variëren. Terwijl sommige gespecialiseerde geldoverschrijvingsdiensten je betaling direct of in slechts enkele minuten kunnen uitvoeren, is het gebruikelijk dat banken er 3 tot 5 dagen over doen als de overschrijving wordt verwerkt via het SWIFT-netwerk. In onze vergelijking was de snelste manier om geld over te maken uit Letland naar Nederland via Wise.

 • Overschrijvingskosten: wanneer je een internationale betaling stuurt, moet je mogelijk verschillende kosten betalen, waaronder vooraf te betalen overschrijvingskosten, een koersopslag en mogelijk kosten van derden. Sommige aanbieders splitsen al hun kosten transparant uit, maar dat is niet altijd het geval. Dat betekent dat je zorgvuldig zowel de vermelde overschrijvingskosten als de wisselkoersen moet vergelijken om te zien welke over het geheel genomen het voordeligst is. In onze vergelijking had Wise de laagste totale kosten bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland.

 • Vereiste documentatie: om veiligheidsredenen en om te voldoen aan internationale wetgeving, moet je vaak je identiteit en adres bewijzen als je geld naar het buitenland stuurt. Dit kan normaal gesproken worden gedaan met behulp van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs zoals je paspoort of rijbewijs en een bankafschrift of energierekening waarop je naam en adres duidelijk staan vermeld. Voor overschrijvingen van hogere bedragen kan ook extra papierwerk nodig zijn, zoals een bewijs van de herkomst van het geld. Meer informatie over de documenten die nodig zijn bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland vind je hier.

 • Wisselkoersen: banken en geldoverschrijvingsdiensten bepalen hun eigen wisselkoersen, waar kosten in kunnen zijn verwerkt. Gebruik een valutaomrekeningstool om de gemiddelde marktkoers te controleren en vergelijk deze met de tarieven van verschillende aanbieders, om de aanbieder te kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de beste methoden om geld over te maken?

 • Bankoverschrijving: een bankoverschrijving is veilig, vertrouwd en betrouwbaar. Je kunt je overschrijving meestal online of via de app van je bank regelen, of je kunt naar een kantoor bellen. Internationale overschrijvingen via een bank kunnen vrij duur zijn, inclusief overschrijvingskosten en een toeslag op de overschrijvingskosten, plus mogelijke derdenkosten van correspondentbanken.
 • Online aanbieders van geldoverschrijvingsdiensten: bij online aanbieders van geldoverschrijvingen kun je je registreren en een betaling regelen met niets meer dan je telefoon of laptop. Verschillende aanbieders hebben hun eigen kenmerken en kosten, waaronder verschillende uitbetalingsmethoden en snelle of zelfs directe levering. Gespecialiseerde online geldoverschrijvingsdiensten zoals Wise en OFX bieden snelle en betrouwbare overschrijvingen uit Letland naar Nederland.
 • Overschrijvingen in cryptovaluta: als je ontvanger een cryptowallet heeft, kun je overwegen om je betaling te sturen in een cryptovaluta. De kosten van een cryptovalutaoverschrijving kunnen variëren afhankelijk van de specifieke valuta en de overschrijvingsdienst die je kiest.
 • Diensten voor contante afhaling: veel aanbieders zoals Western Union en Remitly bieden contante afhaling aan, waarbij ontvangers hun betaling contant kunnen afhalen bij een lokale agent. Dit kan snel en handig zijn, vooral als je geld stuurt naar iemand die niet eenvoudig toegang tot een bankrekening heeft. De kosten kunnen hoger zijn in vergelijking met het sturen van geld voor storting op een bankrekening.

Waarom met ons vergelijken

We vergelijken veilige aanbieders
We vergelijken veilige aanbieders
We geven kosten en tarieven transparant weer
We geven kosten en tarieven transparant weer
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland
Bespaar geld op je volgende overschrijving naar het buitenland

Vergelijk de beste geldoverschrijvingsdiensten

 1. Goedkoopst:   Wise
 2. Beste wisselkoers:   Wise
 3. Snelst:   Wise
 4. Best beoordeeld:   OFX

Wat is de goedkoopste manier om geld over te maken uit Letland naar Nederland?

 • Wise: 0 EUR
 • Remitly: 0 EUR
 • OFX: 0 EUR

Heb je de goedkoopste manier nodig om geld te sturen uit Letland naar Nederland? Bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland biedt Wise de beste koers van 1.0000 voor Euro/Euro en rekent 0 EUR aan kosten.

Vergeleken met OFX, die 0 EUR aan kosten in rekening brengt, kun je tot 0 EUR besparen door de goedkoopste aanbieder van geldoverschrijvingen, Wise, te kiezen om geld te sturen uit Letland naar Nederland.

Als je op zoek bent naar de goedkoopste manier om geld over te maken uit Letland naar Nederland, dan moet je zowel rekening houden met de kosten die de aanbieder in rekening brengt als met de Euro/Euro-wisselkoers.

Hoewel sommige aanbieders adverteren met lage of zelfs geen kosten, voegen ze soms extra kosten toe aan hun wisselkoersen. Ter referentie, de interbancaire koers van vandaag voor Euro/Euro is 1. Vergelijk deze altijd met de koers die je aanbieder aanbiedt.

Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat banken een verborgen opslag toevoegen aan hun wisselkoersen. Dit kan betekenen dat als de oorspronkelijke koers 1 EUR = 1 EUR is, een verhoging van 3% door je bank kan leiden tot een koers van 1 € = 1.03 target-currency-symbol].

 • Wise is de goedkoopste optie, met een EUR/EUR-wisselkoers van 1.0000. Hun kosten om geld over te maken naar Nederland is 0 EUR.

 • Remitly biedt een EUR/EUR-wisselkoers van 1.0000. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Nederland zijn 0 EUR.

 • OFX biedt een EUR/EUR-wisselkoers van 1.0000. Hun kosten voor het overmaken van geld naar Nederland zijn 0 EUR.

Onthoud dat de goedkoopste manier om geld over te maken afhankelijk is van de specifieke valuta en waarde van de betaling. Het is altijd de moeite waard om rond te kijken, wat eenvoudig is met de Exiap-vergelijkingstools.

Zoek je andere manieren om geld naar Nederland te sturen vanuit het buitenland? Onze gids met de goedkoopste manieren om geld te sturen naar Nederland is er om je te helpen de beste optie voor jou te kiezen.

Naar Wise

Wat is de snelste manier om geld te sturen uit Letland naar Nederland?

 • Wise: Direct - 2 dagen
 • Remitly: 0-2 dagen
 • OFX: 1-3 dagen

Ben je geïnteresseerd in de snelste manier om geld over te maken uit Letland naar Nederland? Bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland is het goed om te weten dat een speciale geldoverschrijvingsdienst je overschrijving vaak sneller kan verwerken dan banken, die er meestal 3-5 werkdagen over doen. De snelste aanbieder in onze vergelijkingstabel streeft er bijvoorbeeld naar om je overschrijving in Direct - 2 dagen te voltooien.

Dat komt omdat banken meestal vertrouwen op het SWIFT-netwerk voor internationale transacties. Dat betekent dat je geld langs meerdere tussenpersonen gaat, wat vertragingen veroorzaakt. Online geldoverschrijvingsdiensten hebben daarentegen hun eigen efficiënte netwerken opgezet, waardoor je sneller en soms zelfs direct geld kunt overmaken naar de rekening van de ontvanger.

De snelste aanbieder in onze tabel voor het overmaken van geld uit Letland naar Nederland is Wise.

Naar Wise

Wat is de best beoordeelde aanbieder voor overschrijvingen uit Letland naar Nederland?

Van de 3 aanbieders die we hebben gevonden voor het overmaken van geld uit Letland naar Nederland, is hier hoe ze zich verhouden wat betreft het aantal beoordelingen en de gemiddelde score:

 • OFX - Trustpilot-score: 4.4, Uitstekend
 • Remitly - Trustpilot-score: 4.4, Uitstekend
 • Wise - Trustpilot-score: 4.3, Uitstekend
Naar OFX

Wat is de beste app om geld over te maken uit Letland naar Nederland

AanbiederWebsite
Wise
Remitly
OFX

Wise: Send money uit Letland naar Nederland

GoedkoopsteGeen kostenSnelsteBeste wisselkoersBeste overschrijvingsopties

Wise biedt geldoverschrijvingsdiensten online en in de app naar Nederland en 80+ andere bestemmingen over de hele wereld. Je krijgt de gemiddelde marktkoers om je Euro om te wisselen, met snelle overschrijvingstijden. 50% van de Wise-overschrijvingen vinden direct plaats* en 90% wordt binnen 24 uur ontvangen.

Voor- en nadelen
 
 
 • Gemiddelde marktkoersen en lage kosten vanaf 0,41%
 • Stuur snel geld naar het buitenland. Overschrijvingen kunnen zelfs direct zijn
 • Stuur in 51 valuta's naar 70 landen
 • Geen mogelijkheden voor contante betaling
 • Geen netwerk van filialen

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nederland met Wise?

 • Overschrijvingskosten: stuur geld vanaf 0,41%
 • Wisselkoersen: gemiddelde marktkoers
 • Aanvullende kosten: overschrijvingskosten variëren afhankelijk van de bestemming en hoe je kiest om te betalen
* De claims betreffende snelheid van overschrijvingen zijn afhankelijk van individuele omstandigheden en gelden mogelijk niet voor alle transacties.

Remitly: Send money uit Letland naar Nederland

Internationale overschrijvingen met Remitly uit Letland kunnen worden gedaan in 134. Je zult merken dat Remitly een van de goedkoopste manieren is om internationaal geld over te maken, vooral als je gebruik maakt van een promotie voor nieuwe klanten.

Voor- en nadelen
 
 
 • Groot aanbod van valuta's om geld in te versturen
 • Promoties beschikbaar voor nieuwe klanten die betere koersen en lagere kosten kunnen betekenen
 • Groot aanbod van uitbetalingsopties inclusief contante afhaling
 • Je kunt je overschrijving niet contant betalen
 • Wisselkoersen kunnen een opslag omvatten

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nederland met Remitly?

 • Overschrijvingskosten: de kosten variëren afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een kleine opslag, promotionele tarieven beschikbaar voor nieuwe klanten
 • Aanvullende kosten: de kosten zijn afhankelijk van hoe je wilt betalen en de betrokken valuta's

OFX: Send money uit Letland naar Nederland

Duurste

OFX is een valutaspecialist die snelle internationale overschrijvingen en oplossingen voor valutarisicobeheer biedt voor particulieren en bedrijven. Je kunt online en in de app betalingen sturen met OFX, of gebruik maken van een 24/7 telefoondienst als je je overschrijving liever mondeling doorgeeft.

Voor- en nadelen
 
 
 • Regel je betaling online, in de app of telefonisch
 • Krijg toegang tot andere valutadiensten, waaronder oplossingen voor valutarisicobeheer
 • Breed scala aan ondersteunde landen en valuta's
 • Wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Het minimale overschrijvingsbedrag is 1000 USD

Hoeveel kost het om geld te sturen naar Nederland met OFX?

 • Overschrijvingskosten: geen overschrijvingskosten uit Letland
 • Wisselkoersen: wisselkoersen zijn inclusief een opslag
 • Aanvullende kosten: kosten van derden kunnen van toepassing zijn

Hoe doe je bankoverschrijvingen uit Letland naar Nederland?

Een bankoverschrijving uit Letland naar Nederland is een van de meest eenvoudige methoden voor zowel de verzender als de ontvanger. De ontvanger hoeft niets te doen, het geld komt gewoon op de rekening in de gekozen valuta, klaar voor gebruik of opname. Als je direct geld uit Letland wilt overmaken naar een bankrekening in Nederland, kan het goedkoper en sneller zijn om een gespecialiseerde aanbieder te kiezen dan een internationale bankoverschrijving te gebruiken. Hoewel verschillende aanbieders verschillende stappen hebben om betalingen te verwerken, gelden de volgende stappen voor de meeste aanbieders:

 • Kiezen en registreren: begin met het selecteren van een gereguleerde bank of geldoverschrijvingsaanbieder die internationale bankoverschrijvingen uit Letland naar Nederland ondersteunt.

 • Accountverificatie: voor een betere beveiliging en om te voldoen aan internationale financiële regels, vereisen banken en online overschrijvingsaanbieders dat gebruikers hun identiteit verifiëren voordat ze een geldoverschrijving doen. Dit proces omvat meestal het uploaden van digitale kopieën van een identiteitsbewijs (zoals een paspoort of rijbewijs) en het uploaden van een adresbewijs (zoals een energierekening of bankafschrift).

 • Geld op je account zetten: eenmaal geregistreerd, moet je geld storten. Hoewel er meerdere methoden beschikbaar zijn, zijn een lokale bankoverschrijving of het gebruik van een bankpas meestal de voordeligste opties.

 • De overschrijving starten: wanneer er geld op je account staat, voeg je de volledige naam en bankgegevens van de ontvanger toe. Controleer alles en start de overschrijving.

Vergeet niet dat de snelheid en efficiëntie van je overschrijving kan variëren afhankelijk van de aanbieder die je kiest. Het is altijd verstandig om tarieven, beoordelingen en overschrijvingstijden te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Welke gegevens heb je nodig om geld te sturen?

Geld naar het buitenland sturen kan ingewikkeld lijken, vooral als het de eerste keer is dat je geld stuurt uit Letland naar Nederland.

Of je nu een bedrijf bent dat een betaling doet, een expat die familie ondersteunt of gewoon een cadeau stuurt, je hebt enkele belangrijke gegevens nodig om je overschrijving op de juiste plaats te krijgen. We hebben de essentiële gegevens die je nodig hebt voor je overschrijving op een rijtje gezet:

 • De volledige naam van de ontvanger: zorg dat je de volledige wettelijke naam van de ontvanger hebt zoals die op zijn of haar bankrekening vermeld staat.
 • Het adres van de ontvanger: dit omvat het adres en de postcode.
 • Banknaam: de naam van de bank van de ontvanger in het Verenigd Koninkrijk.
 • Sorteercode: een zescijferig nummer dat de bank van de ontvanger identificeert, cruciaal voor overschrijvingen naar bankrekeningen in het Verenigd Koninkrijk.
 • Rekeningnummer: het rekeningnummer van de ontvanger.
 • SWIFT/BIC-code: belangrijk voor internationale overschrijvingen naar banken in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe kun je je overschrijving betalen?

Verschillende geldoverschrijvingsdiensten bieden verschillende manieren om je internationale geldoverschrijving te financieren.

Bankoverschrijvingen zijn meestal de goedkoopste manier om geld over te maken en daarom gebruiken we deze voor onze vergelijkingen als de standaard betaalmethode op Exiap. Laten we kijken naar een aantal andere betaalmethoden om geld over te maken uit Letland naar Nederland met behulp van deze diensten:

Wise

Bankoverschrijving, kaart (bankpas of creditcard), SWIFT, Google Pay of Apple Pay

Remitly

Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)

OFX

Bankoverschrijving of automatische incasso

Hoe stuur je een groot bedrag naar iemand uit Letland naar Nederland?

Voordat je een groot bedrag overmaakt naar iemand in naar Nederland uit Letland, kun je de volgende stappen doorlopen:

 • Onderzoek meerdere aanbieders: door wisselkoersen, kosten en gebruikersbeoordelingen van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je de beste deal voor je overschrijving krijgen.

 • Controleer de limieten: vraag je aanbieder of deze betalingslimieten heeft en controleer of je eigen bank limieten heeft op lokale overschrijvingen.

 • Bereid je account en geld voor: voltooi de verificatie van je account geheel en bereid je voor om je overschrijving te financieren met een bankpas of bankoverschrijving om vertragingen te voorkomen.

 • Houd de wisselkoers in de gaten: als je overschrijving niet tijdgevoelig is, kun je geld besparen op je overschrijving door de wisselkoers in de gaten te houden en te wachten tot de Euro/Euro-wisselkoers een piekwaarde bereikt.

 • Bereid je voor op extra controles: vraag je aanbieder of je nog meer papieren nodig hebt om een groot bedrag over te maken uit Letland naar Nederland. Misschien moet je bijvoorbeeld de herkomst van het geld aantonen, of informatie geven over waar de betaling voor is.

Wat is de beste manier om grote bedragen over te maken?

Door de juiste aanbieder te kiezen bij het sturen van grote geldbedragen uit Letland naar Nederland, kun je besparen op kosten en verborgen wisselkoersopslagen. Banken en aanbieders van online overschrijvingen kunnen verborgen opslagen toevoegen aan hun koersen, die snel kunnen oplopen naarmate het bedrag dat je wilt overmaken hoger wordt.

Aanbieders van geldoverschrijvingen bieden vaak kortingen aan voor transacties van grote bedragen, wat kan betekenen dat ze minder kosten in rekening brengen of gunstigere wisselkoersen hanteren. Om zeker te zijn dat je de voordeligste aanbieding voor je overschrijving krijgt, gebruik je de Exiap-kostenvergelijker en evalueer je alle beschikbare opties.

Aanbieders vergelijken

Limieten voor internationale geldoverschrijvingen uit Letland naar Nederland?

Hoewel er geen wettelijke limiet is op het bedrag dat kan worden overgemaakt uit Letland naar Nederland, hanteren individuele banken, online overschrijvingsdiensten en andere betalingsaanbieders vaak hun eigen limieten. Deze limieten kunnen variëren afhankelijk van je betaalmethode. Zo kan bijvoorbeeld de limiet voor het overmaken van geld uit Letland naar Nederland bij betaling met een kaart verschillen van de limiet voor bankoverschrijvingen.

Hoeveel kost het om geld te sturen?

De kosten voor het overmaken van geld naar het buitenland kunnen variëren afhankelijk van de aanbieder, het gestuurde bedrag en de overschrijvingsmethode. Houd er ook rekening mee dat de kosten voor een bankoverschrijving uit Letland naar Nederland kosten vooraf, een wisselkoersopslag en aanvullende kosten van derden kunnen omvatten die door correspondentbanken worden toegevoegd.

Als je geld stuurt uit Letland naar Nederland via een online aanbieder van geldoverschrijvingen, kunnen de kosten voor het overmaken van 2000 EUR variëren van 0 EUR tot 0 EUR, inclusief de overschrijvingskosten van de aanbieder en eventuele wisselkoersopslagen die de aanbieder toepast. Als je van plan bent om geld te sturen via een bank, kun je in totaal meer betalen. Bankkosten omvatten vaak overschrijvingskosten, een wisselkoersopslag en SWIFT-kosten die worden betaald aan derden die betrokken zijn bij de overschrijving.

Bijvoorbeeld: de goedkoopste optie om geld te sturen uit Letland naar Nederland zou Wise zijn, met de totale kosten van 0 EUR bij van een Euro/Euro-wisselkoers van 1.0000.

Hoelang duurt het om geld te sturen uit Letland naar Nederland?

Als je een bankoverschrijving doet uit Letland naar Nederland, hoelang duurt het dan voordat het geld aankomt? Het antwoord hangt af van meerdere factoren, zoals de gekozen overschrijvingsdienst, de betaalmethode en de manier waarop de ontvanger het geld wil ontvangen.

Op basis van de 3 aanbieders die we hebben beoordeeld, kan het Direct - 2 dagen tot 1-3 dagen duren voordat een internationale overschrijving aankomt bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland als je voor je overschrijving betaalt met een bankpas of bankoverschrijving.

Wise](https://wise.com/nl/send-money/?utm_source=exiap-nl&utm_medium=affiliate&utm_campaign=reverseimt&utm_content=geld_overschrijven%2Fstuur_geld_uit_letland_naar_nederland) biedt de snelste overschrijving uit Letland naar Nederland. Aan de andere kant heeft OFX de langste overschrijvingstijd voor Euro, met 1-3 dagen.

Naar Wise

Euro/Euro wisselkoerstrends

Inzicht in veranderingen in de Euro/Euro-koers kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over wanneer je je internationale overschrijving stuurt. Wisselkoersen veranderen voortdurend door factoren als vraag en aanbod, geopolitieke gebeurtenissen en economische indicatoren.

De huidige wisselkoers voor Euro/Euro is 1.

Wisselkoersen in de gaten houden: het gebruik van een valutaomrekentool is een eenvoudige manier om de Euro/Euro-wisselkoers in de gaten te houden. Zo blijf je op de hoogte van de laatste veranderingen en kun je bepalen wat het beste moment is om je overschrijving te starten.

Koerswaarschuwingen: overweeg om koerswaarschuwingen in te stellen met onze tool voor het volgen van koersen. Deze dienst waarschuwt je wanneer de Euro/Euro-wisselkoers de door jou gewenste drempel bereikt. Kijk voor de beste volgings- en waarschuwingstools eens naar de aanbevelingen van Currency Live.

Beste wisselkoers voor overschrijvingen uit Letland naar Nederland?

Voor overschrijvingen uit Letland naar Nederland biedt de gemiddelde marktkoers vaak de beste waarde. Dit is de koers waartegen banken valuta wisselen op de wereldwijde markten.

Particulieren die geld naar het buitenland overmaken, krijgen niet altijd deze koers. In de meeste gevallen voegen aanbieders een opslag toe aan de koers die ze hun klanten bieden. Dit drijft de totale kosten op, waardoor de exacte kosten van je internationale overschrijving minder transparant worden.

De aanbieder met de beste wisselkoers is Wise, met een Euro/Euro-wisselkoers van 1.

Online geld overmaken met een creditcard of bankpas

Bij de meeste aanbieders van internationale overschrijvingen kun je met een creditcard of bankpas betalen. Hoewel deze methode je overschrijving kan versnellen, kan het ook extra kosten met zich meebrengen, waardoor het minder kosteneffectief is dan een bankoverschrijving.

Hier is een handige lijst van aanbieders die kaartbetalingen ondersteunen:

 • Wise: Bankoverschrijving, kaart (bankpas of creditcard), SWIFT, Google Pay of Apple Pay
 • Remitly: Bankoverschrijving of kaart (bankpas, creditcard en prepaid)

Conclusie

De beste manier om geld te sturen uit Letland naar Nederland verschilt voor iedereen, afhankelijk van wat voor jou prioriteit heeft.

Voor degenen die op zoek zijn naar de goedkoopste optie, is Wise de meest betaalbare dienst voor internationale geldoverschrijvingen. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar de snelste manier om je geld over te maken, dan is Wise](https://wise.com/nl/send-money/?utm_source=exiap-nl&utm_medium=affiliate&utm_campaign=reverseimt&utm_content=geld_overschrijven%2Fstuur_geld_uit_letland_naar_nederland) de ideale keuze, die ervoor zorgt dat je geld naar Nederland bereikt in Direct - 2 dagen.

Als je je zorgen maakt over de veiligheid, kun je gerust zijn doordat al onze beoordeelde aanbieders vertrouwd en gereguleerd zijn en veilige overschrijvingen uit Letland naar Nederland garanderen.

Veelgestelde vragen bij het sturen van geld uit Letland naar Nederland

Wat is de beste manier om online geld over te maken?

Er is niet één beste manier om online geld over te maken, maar door rond te kijken en onze handige vergelijkingstools te gebruiken, kun je een selectie van geweldige opties vinden en de beste kiezen voor jouw specifieke behoeften. In onze vergelijking vonden we Wise als de goedkoopste betaaldienst voor je overschrijving. Vergeleken met OFX kun je tot 0 EUR besparen op de totale kosten van je overschrijving als je kiest voor Wise. Als je meer wilt weten over online geld overmaken, bekijk dan onze handige gids over online geld sturen.

Hoe stuur ik geld uit Letland naar Nederland?

Je hebt veel keuze als het gaat om eenvoudig online geld sturen uit Letland naar Nederland. In onze vergelijking vonden we Wise de goedkoopste optie. Gebruik de Exiap-vergelijkingstabel om diensten zoals Wise en OFX te bekijken en uit te vinden welke het beste bij jouw behoeften past.

Welke bankgegevens heb je nodig om geld over te maken uit Letland naar Nederland?

Om je betaling naar Nederland veilig te sturen, moet je de volgende gegevens opgeven bij het uitvoeren van de betaling:

 • volledige naam van de ontvanger
 • adres van de ontvanger
 • naam van de bank
 • sorteercode
 • rekeningnummer
 • SWIFT/BIC-code
Wat zijn de populairste methoden om geld naar het Verenigd Koninkrijk te sturen?

Je kunt geld naar het Verenigd Koninkrijk sturen via je bank, een internationale geldoverschrijvingsspecialist, een cryptovalutaoverschrijving, of contante afhaling via een agent. In onze vergelijking vonden we dat betalen via Wise de goedkoopste optie was.

Hoe krijg ik de beste wisselkoers als ik geld overmaak naar het Verenigd Koninkrijk?

De wisselkoers die wordt gebruikt om je betaling om te rekenen, maakt een groot verschil voor het bedrag dat de ontvanger uiteindelijk krijgt. Banken en internationale geldoverschrijvingsdiensten bepalen hun eigen wisselkoersen, die een opslag kunnen bevatten. De wisselkoersen van banken kunnen een opslag van wel 3% bevatten, waardoor de totale kosten omhoog gaan. Dat maakt rondkijken en aanbieders vergelijken essentieel.

In onze vergelijking was de best beschikbare wisselkoers die van Wise met een Euro/Euro-wisselkoers van 1.

Kan ik geld naar het Verenigd Koninkrijk sturen met mobiele betaalapps?

Ja. Diensten zoals Wise en OFX hebben handige apps die je kunt gebruiken om je betaling te doen. Voordat je de app van je voorkeur downloadt, kun je onze vergelijkingstools gebruiken om zeker te zijn dat je de app hebt gekozen met de beste deal voor jouw specifieke betaling.