Wise versus Revolut in 2024

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen Wise en Revolut? In dit artikel gaan we alles bespreken wat je moet weten over deze twee aanbieders, inclusief een vergelijking van tarieven en functies. We zullen internationale overschrijvingen, accounts en kaarten behandelen.

Samenvatting: In een notendop hebben beide aanbieders hun eigen sterke punten en zwaktes. Wat het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Kom meer te weten over WiseKom meer te weten over Revolut

Wise vs. Revolut: naast elkaar

EigenschapWiseRevolut
Gratis online rekening✅ ✅ 
Mobiele app✅ ✅ 
Geld versturen✅ ✅ 
Geld ontvangen
Creditcard✅ ✅ 
Betaalpas✅ ✅ 
Punten sparen 
Middenkoers✅ ❌ 
Lokale bankgegevens in meer dan 3 valuta
Crypto
Klantenservice✅ ✅ 
Zakelijk account✅ ✅ 
Batchbetalingen✅ ✅ 
Verbinding met boekhoudsoftware✅ ✅ 

Zowel Wise als Revolut zijn online financiële dienstverleners en bieden ongeveer dezelfde functies. Er zijn een paar verschillen, waar we later in dit artikel nog dieper op ingaan. Zo rekent Wise altijd met de middenkoers terwijl Revolut zijn eigen koers aanhoudt. Revolut biedt crypto en abonnementen aan, terwijl Wise zich juist specialiseert in internationale betalingen. Wat het voornaamste is voor jou als je moet kiezen tussen de twee, is om te kijken naar de specifieke eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Alleen dan kun je de juiste keuze maken.

De belangrijke onderdelen

We hebben een paar belangrijke punten voor je op een rij gezet.


WiseRevolut
TarievenMiddenkoers zonder opslagRevolut wisselkoers zonder opslag
KostenLage kosten, verschilt per bestemming

Geen maandelijkse kosten
Lage kosten, verschilt per bestemming.

Maandelijkse kosten voor abonnementen. 
Snelheid50% van de betalingen wordt direct gedaan, 90% arriveert binnen 24 uur*SEPA Instant: binnen een paar minuten. 🌍 Internationale overschrijvingen: SWIFT-overschrijvingen: maximaal 5 werkdagen.
ServiceOnline, in app en telefonischOnline, in app en telefonisch
VeiligheidVolledig gereguleerd en gelicentieerdVolledig gereguleerd en gelicentieerd
Reviews (TrustPilot)Score 4,3 - uitstekend - op 221.782 reviewsScore 4,1 - goed - op 153.283 reviews

*De snelheid van transactieclaims is afhankelijk van individuele omstandigheden en is mogelijk niet voor alle transacties beschikbaar

Wise vs Revolut: Belangrijkste punten

 • Tarieven: Wise gebruikt de middenkoers, terwijl Revolut een eigen koers in rekening brengt.

 • Kosten: De kosten van zowel Wise als Revolut hangen af van onder meer valutaroutes en betaalmethoden. Revolut heeft naast de standaardrekening ook abonnementen waar je maandelijkse kosten voor betaalt.

 • Snelheid: Wisebetalingen komen in de helft van de gevallen direct binnen en 90% arriveert binnen een dag. Bij Revolut duurt een SEPA-overschrijving een paar minuten en internationale overschrijvingen via SWIFT

 • Service: Beide providers bieden meertalige service in verschillende talen, online, in-app en per telefoon

 • Veiligheid: Beide providers hebben een volledige licentie en zijn gereguleerd

  Open je Wise accountOpen je Revolut account

Voordelen en nadelen 

WiseRevolut

✅ Transparante tarieven
✅ Geen abonnementskosten
✅ Geen extra kosten buiten kantooruren

✅ Middenkoers

✅ Veel valutaroutes
✅ Cryptomogelijkheden
✅ Zelf kaart ontwerpen
✅ Verschillende abonnementen
❌ Klantenservice in het Engels
❌ Geen verschillende abonnementen
❌ Onduidelijke wisselkoers
❌ Voor extra features moet je betalen

Het oordeel: Welke is beter Wise of Revolut?

Welke is beter? Dat hangt ervan af. Wise en Revolut bieden vergelijkbare diensten, maar met verschillende voordelen.  Wise is perfect voor mensen die vaak internationale betalingen doen en de voorkeur geven aan transparante tarieven met de middenkoers. En Wise is ook beter geschikt voor bedrijven en personen die lokale bankgegevens in verschillende valuta nodig hebben.Revolut is dan weer ideaal voor mensen die naast traditionele bankdiensten ook geïnteresseerd zijn in cryptomogelijkheden en het verdienen van punten. Revolut rekent een eigen koers en biedt verschillende abonnementen, hoewel dit gepaard gaat met extra kosten.

De rest van dit artikel gaat dieper in op de specifieke eigenschappen van beide providers.

🔎 Lees meer: Wise Review

Over Wise en Revolut

Wise is opgericht in 2011 en heeft 13 miljoen klanten over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het bieden van betaalbare en transparante financiële diensten met de focus op internationaal betalingsverkeer. Bij Wise werken meer dan 5000 mensen.Revolut is opgericht in 2015 en heeft wereldwijd 38 miljoen klanten. Het bedrijf biedt net als Wise een breed scala aan financiële producten, waaronder betalingen, kaarten en investeringen. Sinds 2017 is het mogelijk om in de app cryptogeld te kopen, verkopen, versturen en ontvangen. Bij Revolut werken meer dan 300 mensen.

Kom meer te weten over WiseKom meer te weten over Revolut

Hoe werken ze?

Wise maakt gebruik van hun lokale netwerk bij internationale overschrijvingen. Wanneer je geld overmaakt via Wise, stuur je het bedrag naar hun lokale bankrekening in je eigen land. Vervolgens zet Wise het equivalente bedrag over naar de ontvanger via hun lokale bankrekening in het land van de ontvanger. Hierdoor worden dure internationale bankkosten vermeden en zijn de lijntjes korter, waardoor overboekingen sneller zijn afgerond. Wise rekent altijd met de middenkoers, die gewoonlijk op Google te bekijken is en over het algemeen voordeliger is dan de wisselkoers van banken.

Geld overmaken met Wise

Om Wise te gebruiken, moet je een account aanmaken en afhankelijk van het type betaling dat je wilt doen, moet je mogelijk een identiteitsbewijs opgeven ter verificatie.

Zodra je account actief is, kun je online en in de Wise-app betalen. Dit zijn de stappen die je moet nemen om geld over te boeken met Wise:

 1. Log in op je account

 2. Voer in hoeveel je wilt overboeken, of hoeveel je van de ontvanger wilt ontvangen

 3. Voer de gegevens van de ontvanger in (bankrekeningnummer of e-mailadres).

 4. Controleer de details

 5. Betaal met een kaart of bankoverschrijving

 6. Bevestig

Open je Wise account

Geld overmaken met Revolut

Om Revolut te gebruiken, moet je een account aanmaken. Voor bepaalde transacties is, net als bij Wise, mogelijk een identiteitsverificatie nodig.

Zodra je account actief is, kun je online en in de Revolut-app betalen. Volg deze stappen om geld over te maken met Revolut:

 1. Log in op je account

 2. Voer in hoeveel je wilt overboeken, of hoeveel je van de ontvanger wilt ontvangen

 3. Voer de gegevens van de ontvanger in (bankrekeningnummer of e-mailadres).

 4. Controleer de details

 5. Betaal met een kaart of bankoverschrijving

 6. Bevestig

Revolut biedt directe peer-to-peer overboekingen en maakt gebruik van hun eigen wisselkoers, die vaak voordeliger is dan die van traditionele banken. De wisselkoers is gebaseerd op datafeeds van de valutamarkt die verkregen wordt uit een reeks verschillende onafhankelijke bronnen. De wisselkoers van Revolut is niet te checken. In het weekend en in de avonduren rekent Revolut extra kosten voor het omwisselen van valuta.

Open je Revolut account

Wise vs Revolut kosten

Wise en Revolut hanteren verschillende kostenstructuren die kunnen variëren afhankelijk van de aangeboden diensten. Wise staat bekend om zijn transparante kostenbeleid. Ze rekenen een kleine, vaste vergoeding plus een percentage van het overgemaakte bedrag. Er zijn geen verborgen kosten en de wisselkoers is de middenkoers, die je over het algemeen op Google kunt zien.

Revolut biedt verschillende abonnementsopties, variërend van gratis tot premium accounts met maandelijkse kosten. De kosten voor internationale overschrijvingen hangen af van het abonnement dat je hebt. Basisaccounts hebben vaak hogere kosten voor valutaomzetting en opnames, terwijl premium accounts lagere kosten en meer voordelen bieden.

Hier is een overzicht van de kosten:

KostenWiseRevolut
OverboekingskostenVaste vergoeding + percentageAfhankelijk van abonnement
AccountkostenGeen maandelijkse kostenGratis, Premium accounts vanaf €7,99/maand
Betaalpas kosten€7 eenmaligGratis voor standaard, kosten voor premium kaarten
Top-up kostenGeenGeen
ValutaomzettingMiddenkoers + kleine feeRevolut wisselkoers
ATM opnamekostenGratis tot €200/maand, daarna €0,50 + 1,75%Gratis tot €200/maand, daarna 2% voor basisaccounts

Wise biedt meer transparantie in hun kostenstructuur, terwijl Revolut flexibiliteit biedt met verschillende abonnementsniveaus die extra voordelen kunnen opleveren.

Wise vs Revolut: welke is goedkoper? 

Hoewel beide aanbieders over het algemeen goedkoper zijn dan traditionele banken, kunnen de totale kosten variëren afhankelijk van factoren zoals de gebruikte valuta, het overgemaakte bedrag en de gekozen betalingsmethode. Maar welke provider is goedkoper, Wise of Revolut?

Bedrag & valutaWise1 </span> Revolut2 </span> Welke is goedkoper
EUR >1000 USD€924.79€920,43Revolut
EUR>5000 USD€4,618.02€4.602,09Revolut
EUR>1000 GBP€1,181.57€1.176,58Revolut
Eur> 50000 GBP€5,903.92€5.882,96Revolut

Wise vs Revolut wisselkoersen

Wise en Revolut hanteren verschillende wisselkoersen. Wise gebruikt altijd de middenkoers, wat betekent dat je de echte marktwaarde krijgt zonder extra opslag. Deze koers is transparant en kan eenvoudig gecontroleerd worden op hun website of app, de middenkoers is ook op Google te bekijken. Er worden geen verborgen kosten toegevoegd.

Revolut gebruikt een real-time wisselkoers voor valutaomzetting. Deze koers wordt bepaald op basis van gegevens van meerdere onafhankelijke bronnen en kan variëren afhankelijk van de transactieomvang. Hoewel je de wisselkoers kunt bekijken op de website of in de app, kan er een opslag worden toegevoegd, vooral tijdens het weekend of bij gebruik van een standaard account. Premium accounts bij Revolut kunnen profiteren van gunstigere tarieven zonder opslag tijdens werkdagen.

Bij beide diensten kun je de exacte kosten en wisselkoersen controleren voordat je een transactie voltooit, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wise vs Revolut: Welke is sneller?

Wise en Revolut hebben beide snelle diensten, maar omdat Wise gebruikmaakt van een lokaal netwerk voor de meeste van hun transfers, wat vertragingen door tussenbanken vermindert, is deze dienst vooral bij internationale overdrachten sneller. Bij Wise is 50% van de betalingen direct en 90% van de betalingen binnen 24 uur geregeld. De binnenlandse betalingen bij Revolut zijn ook direct geregeld, maar overboekingen buiten Europa of bij minder gangbare valuta's is Revolut duidelijk trager. Daar kan het soms wel 5 werkdagen duren.

Wise vs Revolut internationale overschrijvinglimieten

 • Explain limits for both providers, create a table

Wise limietenRevolut limieten
Voor de meeste valuta zijn Wise-betalingen onbeperkt, of de limiet is hoog ingesteldVoor de meeste valuta zijn Revolut-betalingen onbeperkt, of de limiet is hoog ingesteld
In sommige gevallen kunnen aanvullende limieten van toepassing zijn op basis van de betaalmethode of de specifieke valuta in kwestieIn sommige gevallen kunnen aanvullende limieten van toepassing zijn op basis van de betaalmethode of de specifieke valuta in kwestie

Wise vs Revolut: Betaalmethodes

Wise en Revolut bieden verschillende betaalmethodes om geld over te maken, waaronder kaarten en bankoverschrijvingen. Beide services hebben gebruiksvriendelijke apps en online platforms, waardoor je eenvoudig betalingen kunt doen. Eventuele kosten hangen af van de betaalmethode.

Wise betaalmethodes

Wise biedt meerdere manieren om betalingen te doen, zoals directe debitering (ACH), reguliere overboekingen, betalingen met credit- en debetkaarten, virtuele kaarten en via Apple of Google Pay. Je kunt ook je Wise-accountsaldo gebruiken. Betalingen met creditcards kosten iets meer, maar transfers komen meestal binnen enkele uren aan. Bankoverschrijvingen duren 1 tot 2 werkdagen, net als ACH-betalingen die tot de goedkoopste betaalmethoden behoren.

Revolut betaalmethodes

Revolut biedt ook verschillende betaalopties. Je kunt geld toevoegen met een opgeslagen kaart gratis, tenzij de kaart buiten de EER is uitgegeven of een commerciële kaart betreft. Bankoverschrijvingen zijn gratis, maar contant opwaarderen via Paysafe kost 2,5% per transactie. Revolut biedt ook virtuele kaarten kosteloos aan. Overschrijvingen naar andere Revolut-gebruikers zijn gratis en lokale betalingen en SEPA-betalingen zijn ook kosteloos. Je kunt bij Revolut ook met Apple of Google Pay betalen.

Wise vs Revolut kaart

Zowel bij Wise als bij Revolut kun je een betaalpas krijgen bij je rekening. Bij het gebruik van de kaart horen bepaalde kosten, die per provider verschillend zijn. In de vergelijking gaan we uit van de kaart van Revolut die je krijgt bij het gratis account.


Wise kaartRevolut kaart (standaard)

Aanschaf kaart • 7 EUR eenmalige bestelkosten


Kaart gratis bij abonnement, leveringskosten van toepassing (exacte prijs niet duidelijk te zien op de website van Revolut


 • Personalisatie kaart mogelijk tegen extra kosten

Maandelijkse kosten€0€0
WisselkoersMiddenkoersRevolut wisselkoers
Kosten voor geldopnames 2x gratis geldopnames of tot €200. Daarna 0.5 EUR per opname en 1.75%5x gratis geldopnames of tot €200 gratis pinnen, daarna 2%
Kosten voor betalen met kaartGratis als je de valuta in je account hebt opgenomen (je kunt +40 valuta in je account beheren). Bij valutaomrekening vanaf 0,43%Binnen EER gratis, daarna kosten afhankelijk van de transactie

Wise vs Revolut kaart: Waar kun je ze gebruiken?

Wise biedt een kaart die je in meer dan 150 landen kunt gebruiken. Met de Wise-kaart kun je in 40 verschillende valuta's betalen zonder verborgen kosten, altijd met de middenkoers.

Revolut heeft ook een kaart die wereldwijd wordt geaccepteerd. Je kunt deze kaart gebruiken in de meeste landen waar Visa en Mastercard worden geaccepteerd. De Revolut kaart werkt niet in Wit-Rusland, de Krim, Cuba, Iran, Noord-Korea, Libië, Myanmar, Rusland, Arabische Republiek Syrië, Venezuela en Zimbabwe.

Wise vs Revolut Zakelijk

Wise en Revolut bieden beiden zakelijk opties. Bij Revolut is er naast het gratis basisabonnement de keuze uit verschillende betaalde abonnementen. Bij Wise is het mogelijk om accountgegevens te krijgen in 9 valuta, zoals te zien is in onderstaand overzicht.

Wise zakelijkRevolut zakelijk
 • Gratis te openen

 • Geen maandelijkse kosten

 • 40+ valuta

 • Ontvang betalingen in 9 valuta, met lokale accountgegevens

 • Middenkoers

 • Gratis te openen

 • Gratis basisabonnement en verschillende betaalde abonnementen 

 • Keuze uit rekening voor bedrijf of freelance rekening 

 • 25+ valuta

 • Revolut wisselkoers

Gebruiksgemak

Bij een vergelijking tussen twee grote financiële dienstverleners horen we natuurlijk ook te kijken naar het gebruiksgemak. Hoe gemakkelijk maken Wise en Revolut het hun klanten om hun geld te beheren?

Een account aanmaken:

Wise:

  - Simpel proces via de website of mobiele app

  - Vereist identiteitsbewijs voor verificatie bij bepaalde transacties

Revolut:

  - Account aanmaken via de mobiele app

  - Identiteitsverificatie met een foto-ID en selfie

Een overboeking doen:

Wise:

  - Log in, voer het bedrag en de ontvangergegevens in, betaal via kaart of bankoverschrijving.

  - Middenkoers wordt altijd berekend

Revolut:

  - Kies het bedrag en de valuta, voer de ontvangergegevens in en bevestig de transactie.

  - Revolut koers wordt berekend. Extra kosten voor overboekingen buiten kantooruren.

Manieren om geld over te schrijven:

Wise:

  - Bankoverschrijving, debet- en creditcard, SWIFT, direct debit.

  - Flexibele opties voor het versturen van geld internationaal.

Revolut:

  - Directe overschrijvingen naar andere Revolut-gebruikers, SEPA, SWIFT, kaartoverschrijvingen.

  - Extra functies zoals geplande betalingen en automatische wisselkoersen.

Talen:

Wise:

  - Ondersteunt meerdere talen op de website en in de app.

  - Klantenservice beschikbaar in verschillende talen, voornamelijk Engels.

Revolut:

  - Beschikbaar in meer dan 20 talen.

  - Meertalige klantenservice via de app.

Minimum & maximum bedragen:

Wise:

  - Minimum bedrag: Geen specifiek minimum

  - Maximum bedrag: Varieert per valuta en betaalmethode, maar meestal tot €1 miljoen. Voor een hoger limiet kan er contact opgenomen worden met Wise.

Revolut:

  - Minimum bedrag: Geen specifiek minimum.

  - Maximum bedrag: Afhankelijk van het accounttype

Ondersteunde valuta

Bij Wise kun je 40 verschillende valuta aanhouden op je account. Bij Revolut kun je 37 verschillende valuta aanhouden.

Veiligheid

 • Wise is gereguleerd door de FCA¹ en staat onder toezicht van de de Nationale Bank van België.

 • Revolut is gereguleerd door de Bank van Litouwen en de Europese Centrale Bank, en staat onder toezicht van De Nederlandse Bank.

Wise vs Revolut klantenservice

Wise en Revolut bieden beide diverse manieren om contact op te nemen met hun klantenservice

Wise biedt meerdere contactmogelijkheden:

- Support Center: Toegang via de website voor chat en e-mail.

- Telefoon: Bereikbaar op 0800 8781 204.

- Social Media: Actief op Facebook, Twitter en Instagram voor vragen en ondersteuning.

Revolut biedt ondersteuning voornamelijk via hun app:

- Helpcentrum: Bevat uitgebreide Veelgestelde Vragen voor snelle oplossingen.

- In-app-chat: Voor direct contact met een medewerker.

Conclusie: vergelijking Wise and Revolut 

Wise en Revolut zijn beide uitstekende opties voor online financiële diensten, maar welke het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften. Wise biedt transparante tarieven met de middenkoers en is ideaal voor internationale betalingen omdat je er meer valuta kunt beheren en lokale accountgegevens kunt krijgen.

Revolut daarentegen heeft veelzijdige functies zoals crypto en verschillende abonnementen, wat ook aantrekkelijk kan zijn voor gebruikers. Beide platforms bieden veiligheid en een goed te bereiken klantenservice. En zowel Revolut als Wise geven je diverse mogelijkheden om geld te versturen en te ontvangen.

Er is geen duidelijke winnaar, omdat de partijen verschillende diensten aanbieden die aansluiten bij uiteenlopende voorkeuren en behoeften. Het is dus belangrijk om te kijken welke functies voor jou het zwaarst wegen om de juiste keuze te maken.

FAQ

Wat is het verschil tussen Wise en Revolut?

Wise is gespecialiseerd in internationale geldtransfers en rekent altijd de middenkoers. Revolut biedt een breder scala aan financiële diensten en werkt met een eigen koers.

Welke is beter Wise of Revolut?

Welke van de twee beter is, hangt af van je behoeften. Wise is ideaal voor transparante internationale overschrijvingen, terwijl Revolut extra functies biedt.

Is Wise of Revolut goedkoper?

Wise is doorgaans goedkoper voor internationale geldtransfers vanwege het gebruik van de middenkoers zonder verborgen kosten. Revolut kan voordeliger zijn voor dagelijkse diensten en betalingen in verschillende valuta's. Bij Revolut bestaan er betaalde abonnementen. Bij Wise niet.

Is Wise of Revolut Sneller?

Wise en Revolut zijn beide snel voor internationale overschrijvingen, maar de snelheid kan variëren afhankelijk van de bestemming en de valuta. Wise heeft meestal een voorsprong in snelheid voor geldtransfers dankzij hun lokale netwerk.

Hoeveel valuta ondersteunen Wise en Revolut?

Bij Revolut kun je momenteel 37 verschillende valuta op je account beheren.

Bij Wise zijn dat er 42. Bij Wise kun je lokale accountgegevens krijgen in 9 valuta. Bij Revolut in 3 valuta.