Wise Zakelijk Review - 2024

Wise is een mondiaal technologiebedrijf dat zich richt op het bouwen van de beste manier om geld over de hele wereld te verplaatsen. Wise, opgericht in 2011, is tegenwoordig een beursgenoteerd bedrijf dat meer dan 10 miljoen klanten bedient en jaarlijks meer dan £ 70 miljard overmaakt. Klanten variëren van consumenten tot freelancers en MKB-bedrijven tot bedrijven als Google Pay en Xero.

Met Wise Zakelijk kun je nationaal en internationaal geld verzenden en ontvangen, betalingen één voor één of in bulk uitvoeren, een saldo aanhouden, rente verdienen, en debetkaarten krijgen om geld mee uit te geven.

Met een Wise Zakelijk-account kun je machtigingen op gebruikersniveau toevoegen en beheren, verbinding maken met grote boekhoudplatforms voor automatische afstemming en je betalingsprocessen automatiseren met hun batch- of API-tool.

In deze Wise Zakelijk-account review delen we alle wetenswaardigheden over het Wise Zakelijk-account zodat je kunt beslissen of dit geschikt is voor je onderneming.

Wise Zakelijk account

Wise: Belangrijkste punten

Belangrijkste kenmerken:

 • Betalingen in dezelfde valuta: Verzenden en ontvangen van betalingen binnen dezelfde valuta zonder extra kosten.

 • Internationale overboekingen: Internationale overboekingen met transparante kosten en gebruik van de middenkoers, zonder extra toeslagen voor omwisselen na kantooruren.

 • Batchbetalingen: Voer meerdere betalingen tegelijkertijd uit met de batchbetalingstool.

 • API-integratie: Automatiseer je betalingsprocessen en integreer Wise met je bestaande systemen via de API.

 • Debetkaarten: Gebruik Wise-debetkaarten om eenvoudig geld uit te geven in verschillende valuta’s.

 • Gebruikersmachtigingen: Beheer machtigingen op gebruikersniveau voor betere controle en beveiliging.

 • Boekhoudintegraties: Verbind je account met grote boekhoudplatforms voor automatische afstemming en eenvoudiger boekhouding.

Voordelen

- Transparante kosten voor internationale overboekingen.

- Makkelijk te integreren met populaire boekhoudsoftware en API-tools.

Nadelen

- Geen fysieke bankkantoren voor persoonlijke ondersteuning.

- Beperkte ondersteuning voor contante stortingen.

Algemeen oordeel:

Wise Business biedt een goede oplossing voor bedrijven die veel te maken hebben met internationale betalingen en meerdere valuta’s. Met transparante tarieven, gebruiksvriendelijke tools zoals batchbetalingen en API-integraties, en de mogelijkheid om rente te verdienen op je saldo, is Wise een uitstekende keuze voor moderne bedrijven. Hoewel het ontbreken van fysieke kantoren en ondersteuning voor contante stortingen nadelen kunnen zijn, wegen de flexibiliteit bij buitenlands betalingsverkeer en transparantie voor veel bedrijven zwaarder.

Wat is Wise Zakelijk?

Wise Zakelijk is een online account waarmee bedrijven makkelijk hun geldstromen kunnen beheren. Door handige features en tools zoals betalingen in meerdere valuta’s, batchbetalingen, en API-integratie kunnen bedrijven efficiënt internationaal geld verzenden en ontvangen. Met Wise Zakelijk kunnen bedrijven onder meer rekenen op transparante kosten en automatische boekhoudintegratie.

Wise Zakelijk

Wise zakelijke betalingen

Met Wise kun je eenvoudig en voordelig geld internationaal overmaken. Je kunt naar meer dan 80 verschillende landen sturen, vaak tegen een fractie van de kosten van andere aanbieders en ook nog eens veel sneller. De ontvanger van het geld hoeft geen Wise-account te hebben; het geld wordt direct op hun bankrekening gestort. Je hebt alleen de gegevens van de ontvanger nodig of hun e-mailadres en de gewenste valuta. Je kunt ervoor kiezen om een vast bedrag in de bronvaluta of de doelvaluta te sturen, bijvoorbeeld £1.000 naar euro's of 1.000 euro. Overboekingen in dezelfde valuta worden ook ondersteund.

🔎 Lees meer: Wise review

Batchbetalingen

Batchbetalingen (verzamelbetalingen) zijn bij Wise Zakelijk direct klaar voor gebruik en binnen enkele minuten ingesteld. Je kunt met één bestand tot wel 1000 overboekingen tegelijk uitvoeren, en er is geen limiet aan het aantal bestanden dat je kunt uploaden. Dit ene bestand kan betalingen doen naar meerdere valuta's zonder extra kosten. Dit maakt het makkelijk om meerdere betalingen tegelijk te beheren en zo tijd te besparen.

Wise API

Wise biedt krachtige API zonder setup- of integratiekosten. Met de API kun je je werkprocessen automatiseren, van het verzamelen van ontvangersgegevens en het uitvoeren van betalingen tot het volgen en afstemmen van transacties. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënt werken, wat tijd bespaart en het beheer van geldstromen simpeler maakt.

Wise Zakelijk multivalutarekening

De multivalutarekening van Wise biedt bedrijven de mogelijkheid om geld te versturen, ontvangen, aan te houden en om te wisselen in verschillende valuta's. Klanten van Wise kunnen lokale rekeninggegevens in 10 valuta's krijgen: GBP, EUR, USD, AUD, NZD, CAD, HUF, SGD, TRY en RON. Hierdoor kun je eenvoudig betalingen ontvangen van betalingsproviders zoals Stripe en Adyen, en van marktplaatsen zoals Amazon. Veel zakelijke klanten gebruiken Wise om betalingen in verschillende valuta's te ontvangen, om geld in die valuta's te bewaren of om het om te zetten naar hun eigen valuta.

Wise Zakelijk kaart 

De Wise Zakelijke debetkaart is een handige aanvulling op je Wise-account. Met deze kaart kun je eenvoudig geld uitgeven in verschillende valuta's zonder extra kosten voor wisselkoersen. Je kunt de kaart gebruiken voor online aankopen, in winkels, of om geld op te nemen bij geldautomaten wereldwijd.

Belangrijkste punten:

 • Wisselkoers zonder opslag: Betaal met de echte wisselkoers, zonder verborgen kosten.

 • Wereldwijd gebruik: Gebruik de kaart overal ter wereld waar Mastercard geaccepteerd wordt.

 • Eenvoudig beheer: Houd al je uitgaven bij in de Wise-app en ontvang direct meldingen na elke transactie.

 • Meerdere valuta’s: De kaart is gekoppeld aan je Wise multi-valutarekening, zodat je kunt betalen in verschillende valuta’s zonder extra kosten.

  Wise Zakelijk

Zakelijk account gebruikers en machtigingen 

Bij Wise Zakelijk kun je een onbeperkt aantal gebruikers uitnodigen om toegang te krijgen tot je account. Dit zijn regels voor het toewijzen van rollen aan teamleden:

 • Je kunt teamleden alleen toegang geven tot specifieke zakelijke accounts, niet tot je persoonlijke account.

 • Rollen zoals Viewer, Employee, Preparer, Payer en Admin bepalen de mate van toegang en rechten binnen het account.

 • Admins kunnen alles beheren, inclusief het toevoegen en verwijderen van teamleden, terwijl Viewers alleen transacties kunnen bekijken en rapporten kunnen downloaden.

 • Teamleden kunnen alleen toegang krijgen tot de functies die zijn toegewezen aan hun specifieke rol, zoals het uitvoeren van betalingen, het beheren van transacties of het opzetten van batchbetalingen.

Dankzij het gebruik van de verschillende rollen kun je controle houden over wie wat kan doen binnen je Wise Zakelijke account.

Afstemming

Je kunt je Wise-account integreren met Xero en QuickBooks voor gemakkelijke afstemming van meerdere valuta's. Dit betekent dat elke activiteit die je op Wise uitvoert, zichtbaar is in je boekhoudsoftware, zodat je deze kunt afstemmen. Dit bespaart administratietijd en maakt het gemakkelijker om inkomsten en uitgaven bij te houden.

Hoe werkt Wise (TransferWise)?

Wise heeft een eigen betalingsnetwerk opgebouwd, wat goedkoper en sneller is dan het SWIFT-netwerk. Hierdoor kan Wise betere prijzen en snellere overboekingen aanbieden. In tegenstelling tot SWIFT, waarbij er tussenpersonen zijn zoals correspondentbanken die stuk voor stuk kosten in rekening brengen en informatie verwerken, zijn er bij Wise geen tussenpersonen of extra kosten, wat het proces aanzienlijk versnelt en goedkoper maakt. Bovendien weet je bij Wise altijd wat je betaalt en hoe lang een overboeking zal duren en worden er geen verborgen kosten gerekend. Transparantie staat voorop.

Is Wise veilig voor bedrijven?

Ja. Wise Zakelijk is veilig om te gebruiken dankzij de strikte beveiligingsmaatregelen, waaronder tweestapsverificatie voor toegang tot accounts. Het bedrijf voldoet aan strenge regelgeving en is geautoriseerd als betalingsinstelling door toezichthoudende instanties zoals de National Bank of Belgium. Deze regulatie waarborgt dat Wise aan hoge standaarden voldoet voor het beheer en de bescherming van klantengelden. Dit, samen met continue monitoring en geavanceerde beveiligingstechnologieën, zorgt ervoor dat Wise een veilige haven biedt voor (inter)nationale geldstromen en het beheer van de bedrijfsfinanciën.

Wise zakelijke rekening kosten 

Voor Wise Zakelijk betaal je eenmalig kosten om je rekening op te zetten en daarna niets meer om je rekening te onderhouden of open te houden. Er zijn geen doorlopende maandelijkse abonnementskosten.Je betaalt alleen voor de diensten die je gebruikt, zoals overboekingen, het aanvragen van een debetkaart en de kosten voor het omwisselen van valuta.

Wise kosten

De kostenstructuur bij Wise bestaat uit vaste kosten en variabele kosten:

 • Vaste kosten: De vaste kosten bij Wise dekken de kosten die verbonden zijn aan de transactie. Voor belangrijke valuta varieert dit doorgaans tussen €0.98 en €2.08, afhankelijk van de specifieke valuta en het bedrag dat wordt overgemaakt.

 • Variabele kosten: De variabele kosten bij Wise dekken de kosten van de valutaomwisseling. Voor belangrijke valuta varieert dit doorgaans Voor belangrijke valuta varieert dit doorgaans tussen €4,28.XX en €5.06, afhankelijk van het over te maken bedrag en de valutaparen die betrokken zijn.

Kosten voor je transactie worden bij Wise altijd duidelijk van tevoren aangegeven, dus voordat je de transactie voltooid. Hieronder een voorbeeld van de kosten voor het overmaken van €1000.

ValutaVariabele vergoedingVaste vergoedingTotale kosten
USD €4,67€1.54€6.21
GBP €4,77€0,98€5.75
AUD €4,28€1,24€5,52
CAD €4,28€1,30€5,58
JPY€5,06€2,08€7,14

Kosten op dinsdag 25 juni 2024

Wise wisselkoers

Bij Wise wordt altijd gerekend met de "echte wisselkoers". Deze koers kun je over het algemeen ook op Google vinden als de middenkoers of interbancaire koers. Wise voegt geen extra kosten toe bovenop de werkelijke marktprijs, die continu wordt bijgewerkt gedurende de dag. Dit in tegenstelling tot veel andere financiële instellingen die slechts twee keer per dag hun koersen bijwerken en er vaak nog verborgen kosten bovenop zetten. In onderstaande tabel zie je duidelijk het verschil in koersen:

Grote zakelijke betalingen met Wise

Wise ondersteunt volledig grote geldoverboekingen, met standaardlimieten voor overboekingen tot €1 miljoen, maar hogere limieten kunnen worden geregeld. De variabele kosten worden goedkoper naarmate het over te maken bedrag groter is. Voor meer gedetailleerde informatie over limieten en kosten, verwijzen we naar deze beschikbare artikelen op de website van Wise, waar je alle benodigde details kunt vinden:

Large amounts

Getting started with large transfers

How much does it cost to send large transfers

Is it safe to send large amounts?

Hoe lang doet Wise erover?

Bij Wise zijn 40% van de internationale overschrijvingen direct (binnen minder dan 20 seconden) afgeleverd, terwijl 80% binnen 24 uur wordt geleverd. De snelheid van de overboeking kan worden beïnvloed door verschillende factoren zoals valuta's, bedragen, de financieringsmethode en het tijdstip van de transactie. Wise biedt een bezorgschatting aan op het moment dat je de overboeking doet, zodat je kunt zien wanneer het geld aan zou moeten komen.

Nadat je de betaling hebt gedaan, kun je eenvoudig de status van die betaling volgen om precies te weten waar het geld zich bevindt. Gezien het feit dat 40% van de betalingen direct is, is het bijhouden van de status wel enigszins overbodig.

Hoe gebruik je Wise Zakelijk?

Wise Zakelijk maakt geld overmaken eenvoudig en rechttoe rechtaan. Hier zijn de stappen die je volgt om een overboeking te doen:

 1. Log in: Log in op je account via de website of de app

 2. Kies je valuta: Selecteer de valuta en het bedrag dat je wilt overmaken.

 3. Details ontvanger: Voeg de details van de ontvanger toe, inclusief bankgegevens.

 4. Bereken de kosten: Gebruik onze calculator om de kosten te zien vergeleken met traditionele banken.

 5. Bevestig: Bevestig je betaling en volg het geld in realtime.

Financieringsmethoden

Bij Wise Zakelijk zijn er verschillende financieringsmethoden beschikbaar. De populairste methode is bankoverschrijving, wat over het algemeen ook de minst dure optie is. Naast bankoverschrijvingen biedt Wise Business ook opties zoals betalingslinks, kaartbetalingen, directe debet en wereldwijde accountgegevens via het Swift-netwerk.

Uitbetalingsmethoden

De meerderheid van de overboekingen bij Wise wordt direct naar een bankrekening uitbetaald, wat snel en efficiënt is. Naast bankoverschrijvingen ondersteunt Wise ook andere uitbetalingsmethoden, zoals betalingen via betaallinks, kaartbetalingen.

Hoe maak je een Wise Zakelijk account aan?

Het aanmaken van een Wise zakelijk account is eenvoudig en volledig online te doen. Volg deze stappen:

 1. Registreer je account: Ga naar de Wise website of app, klik op 'Open een zakelijk account' onder je naamicoon en volg de stappen om je persoonlijke en bedrijfsgegevens in te voeren.

 2. Verifieer je account: Mogelijk moeten we je account verifiëren voordat je transacties kunt uitvoeren. Wise begeleid je door het verificatieproces om dit snel af te ronden.

 3. Koppel je persoonlijke account (optioneel): Als je al een persoonlijke Wise account hebt, kun je je nieuwe zakelijke account hiermee koppelen voor gemakkelijke toegang.

Wise gebruikt HTTPS-encryptie en tweefactorauthenticatie om al je transacties te beschermen. Zorg ervoor dat je ze gebruikt. Je kunt je zakelijke account koppelen aan platforms als Xero en je favoriete boekhoudprogramma zodat je je activiteiten kunt syncen. Je kunt ook andere gebruikers toevoegen aan je account.

Deze documenten heb je nodig

Bij het openen van een Wise Zakelijk account kunnen de benodigde documenten variëren op basis van de verstrekte informatie, maar je wordt altijd duidelijk geïnformeerd over wat er nodig is en door het proces geleid. Voor een persoonlijk account heb je over het algemeen een identiteitsbewijs met foto nodig, een bewijs van je adres, of wordt er gevraagd om een foto van jou met je ID-bewijs in je hand.Bij een Wise Zakelijk account moet er ook informatie over je bedrijf geverifieerd worden. Er wordt dan gekeken naar namen, geboortedata en land van verblijf voor directeuren en aandeelhouders die 25% of meer van het bedrijf bezitten.

Je kunt het aanvraagproces altijd eenvoudig opslaan of onderbreken, je hoeft dus nooit helemaal opnieuw te beginnen als je wordt gestoord tijdens het invullen van je aanvraag of tijd nodig hebt om extra informatie te verzamelen.

Hoelang duurt verificatie bij Wise?

De verificatietijd bij Wise Zakelijk kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar klanten kunnen doorgaans direct of dezelfde dag worden geverifieerd.

Wise (TransferWise) limieten

De limieten kunnen per valuta verschillen, maar zijn over het algemeen gelijk aan €1 miljoen of het equivalent daarvan. Je kunt contact opnemen met Wise als je meer wilt overmaken dan dit bedrag.

ValutaMin. limietMax. limiet
GBP1 miljoen GBP per verzending5 miljoen GBP
EUR1.2 miljoen EUR6 miljoen EUR
USD1,000,000 USD (lokaal)1,600,000 USD (Swift)
JPY1 miljoen JPYHangt af van valuta

Ondersteunde valuta’s 

Wise ondersteunt 50 verschillende valuta's en zorgt ervoor dat je geld over kunt maken naar meer dan 80 verschillende landen. Wise werkt regelmatig hun lijst met ondersteunde landen en valuta's bij.

Conclusie

Wise Zakelijk is een goede, goedkope en gemakkelijk oplossing voor bedrijven die wereldwijd zakendoen. Met Wise kun je geld overmaken in meer dan 50 valuta's naar meer dan 80 landen, zonder verborgen kosten en altijd tegen de middenkoers.

Het platform is eenvoudig in gebruik, biedt transparante tarieven en ondersteunt diverse functies zoals multi-valuta rekeningen, debetkaarten, en API-integraties voor geautomatiseerde betalingen. Je kunt batchbetalingen uitvoeren, en je account koppelen aan een boekhoudprogramma. Betalingen verlopen ook nog eens snel, omdat Wise zijn eigen netwerk gebruikt en er geen corresponderende banken tussen het betalingsverkeer zitten die de boel vertragen en duurder maken.

Dit alles maakt Wise Zakelijk een ideale partner voor zowel kleine startups als grote ondernemingen.

FAQ

Hoeveel kost Wise?

Je betaalt eenmalig kosten voor het openen van je account. Je betaalt geen maandelijkse abonnementkosten. Wise rekent verder een transparante vergoeding per transactie, afhankelijk van de transactie en rekent nooit verborgen kosten.

Hoe lang duurt het voordat Wise geld overmaakt?

Tot 40% van de internationale overschrijvingen van Wise is direct (binnen 20 seconden), 80% wordt binnen 24 uur geleverd.

Is Wise veilig?Ja, Wise is gereguleerd door toezichthoudende instanties en gebruikt geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals tweestapsverificatie.

Hoe past Wise wisselkoersen toe?Wise past altijd de middenkoers toe, zonder mark-ups.

Heeft Wise een mobiele app?Ja, Wise heeft een mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

Hoe werkt Wise?

Wise maakt gebruik van een eigen betalingsnetwerk, zonder tussenkomst van correspondentbanken. Geld overschrijven is binnen een paar stappen geregeld. De ontvanger van het geld hoeft geen Wise-account te hebben. Geld ontvangen kan op je Wise Zakelijke rekening en je kunt ook gebruik maken van lokale rekeninggegevens in 10 verschillende valuta, zodat je bijvoorbeeld ook gemakkelijk dollars kunt ontvangen op je rekening.

Hoeveel valuta ondersteunt Wise?

Wise ondersteunt meer dan 50 verschillende valuta's wereldwijd.